Een CO2-meter in een klaslokaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Een CO2-meter in een klaslokaal. © BELGAIMAGE

ONZE OPINIE. Ooit wilden we niet alleen de zorg vrijwaren, maar ook onderwijs blijven garanderen. Dat was het uitgangspunt, en dat moet het blijven

Als een hamster die op een rad loopt en telkens dezelfde struikelblokken tegenkomt. Zo voelt deze pandemie aan. Golf vier is hier en de bekende recepten duiken op, ook voor scholen. Alle kinderen een masker, vindt biostatisticus Geert Molenberghs. Met lange tanden moesten de vijfdes en zesdes in de lagere school dit jaar een masker aan, tot het in september weer uit mocht - toch in Vlaanderen. Maar nu een meerderheid gevaccineerd is, moet het strenger dan het ooit was: allemaal gemaskerd. Van klein naar groot. Een mens zou zijn geloof in vaccins zo nog verliezen en dat is niet nodig. Straks zit een 16-jarige mét mondmasker in de klas, en zonder op café of in het jeugdhuis. 

3 reacties

 • Bernadette Stouten

  3 maanden geleden
  2én ding wordt vergeten : "Respect". Respect voor je zelf en anderen
 • oswald billiet

  3 maanden geleden
  Het is voor mij een een raadsel waarom de leerkrachten er de brui niet aan geven. Zowat iedereen uit de politieke, de filosofische en de medische wereld is bezig om het onderwijs te bevoogden. Alleen de leerkrachten worden nooit bevraagd. Die ondergaan al die bemoeinissen en worden al dat nu stilaan meer dan moe. Zij zijn geen meester meer in de klas. Waarom kinderen in de lagere school nu ineens weer dat mondmasker moesten opzetten is er echt te veel aan. Wie bedenkt dat toch l? Stop dat !
 • Bruno Bosch

  3 maanden geleden
  Bedrijven vriendelijk vragen om het personeel opnieuw meer thuis te laten werken levert niets op. Bedrijven met een volwassen bedrijfscultuur stellen zich nu al soepel op, bedrijven met een ouderwetse cultuur van controle, presenteïsme,...willen de mensen zoveel mogelijk op kantoor zien zitten en een vriendelijk verzoek zal daar niets aan veranderen. 'Aanbevelen' is gewoon lafheid van de politiek, niets doen, maar hopen dat de mensen het gevoel hebben dat ze wel iets doen.