Blaarmeersen in Gent, de dag na de vechtpartijen
Volledig scherm
PREMIUM
Blaarmeersen in Gent, de dag na de vechtpartijen © Wannes Nimmegeers

ONZE OPINIE. Onze oprechte excuses aan wie zich door werkloosheid genoodzaakt zag om te gaan vechten aan de zwemvijver

60 reacties

 • Eddy DESMET

  4 dagen geleden
  Indien politici een minder laks beleid voerden, dan zouden heel wat potentiële vechtersbazen wellicht twee maal nadenken vooraleer ze ten strijde trekken ... Dáár ligt de oorzaak. Nergens elders. De vechtersbazen komen er al te makkelijk (en meestal ongestraft) vanaf !
 • Freddy Vinckx

  4 dagen geleden
  Dit soort uitwassen bestaat al meer dan 40jaar nooit heeft de politiek er iets aan gedaan enkel de zaak sluiten, omheinen & prijzen verhogen en wie is er telkens de dupe van?
 • luc vanuytsel

  4 dagen geleden
  Gebrek aan respect voor onze westerse samenleving ja!
 • Tine Leut

  4 dagen geleden
  Zonder menswaardig bestaan doen mensen op de duur dingen die natuurlijk niet goed te praten zijn. Hier worden ze zot als ze niet kunnen feesten, herinner La Boum. Voor sommigen is het leven altijd zo. Uitsluiting is een tijdbom, onbegrip bij wie het goed heeft is begrijpelijk.
 • nico baelde

  4 dagen geleden
  Volgens de logica van minister Dalle kan iedere misdadiger zich beroepen op het feit dat hij werkloos is en geen zwembad heeft om zijn misdaden te vergoelijken.
 1. Vlaamse regering hangt aan leiband chemiebedrijf 3M, laakt Groen, minister Peeters: "Vooruit met Oosterweelwerken, maar niet ten koste van volksgezondheid”

  Vlaamse regering hangt aan leiband chemiebe­drijf 3M, laakt Groen, minister Peeters: "Vooruit met Oosterweel­wer­ken, maar niet ten koste van volksge­zond­heid”

  Groen-parlementsleden Mieke Schauvliege en Björn Rzoska reageren scherp op de dading tussen Lantis en chemiebedrijf 3M. "Als klopt wat we lezen in de media dan hangt de Vlaamse regering stevig aan de leiband van chemiebedrijf 3M", stellen ze. Dat 3M 75.000 euro zou moeten betalen en de Vlaamse belastingbetaler voor 63 miljoen euro zou opdraaien, zit hen hoog. Dat wordt tegengesproken door Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) en Lantis zelf.
 2. Advocaat milieurecht over PFOS-vervuiling: “Bedrijf krijgt mogelijk een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen”
  6

  Advocaat milieu­recht over PFOS-vervuiling: “Bedrijf krijgt mogelijk een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen”

  “Er hangt de multinational 3M een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen boven het hoofd.” Dat zegt advocate milieurecht, Isabelle Larmuseau in VTM Nieuws. De Amerikaanse energiereus wordt gelinkt aan zware PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, die aan het licht kwam tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding. Vandaag raakte nog bekend dat het bedrijf een ‘dading’ sloot, waarbij het amper 75.000 euro moest betalen.