Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS). © Photonews

Onze opinie. Of je nu 0, 5, 10 of 15 jaar hebt gewerkt: het maakt niet uit voor het minimumpensioen. Begrijpe wie begrijpen kan!

Hoe zou het nog zijn met de Waalse vriendinnen Virginie en Caroline? Meer dan vier jaar geleden legden de twee vrouwen een politiek euvel bloot. Virginie kreeg na 40 jaar werken als zelfstandige minder pensioen dan Caroline die 6 jaar had gewerkt en 33 jaar werkloos was geweest. Virginie viel van haar stoel. En met haar heel veel Belgen. 

206 reacties

 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Iedereen heeft recht op een menswaardige oude dag, 1500 euro pensioen is het absolute minimum. Zij die heel hun leven gewerkt hebben al die jaren uiteraard ook meer luxe kunnen vergaren, op vakantie kunnen gaan enz.
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Nu wonen mensen met lag pensioen in kleine appartementje voor weinig geld...als ze meer gaan verdienen dan mogen de prijzen OOK stijgen...dus er veranderd juist niets, maar het klinkt wel mooi natuurlijk.
 • Wesley De Cock

  2 maanden geleden
  Als je niet bijdraagt aan de sociale kas, heb je geen recht om van die kas te profiteren. Zo zou het moeten zijn! Zij die gewerkt (en dus belastingen betaald) hebben moeten meer pensioen krijgen dan chronische doppers. Anders valt heel je economisch stelsel om. Waarom werken als je met vrije tijd meer kan krijgen = geen werkkrachten meer = land failliet. Hoe kan het eigenlijk dat iemand 30 jaar niet werkt?
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Deze regering is een godsgeschenk voor Vlaams belang en PTB/PVDA: zij bewijzen nu dat alles waarvoor ze gewaarschuwd hebben niet allen kan maar ook effectief gebeurt...Waarom oppositei voeren tegen een ontploffende tijdbom..
 • Pieter Vandewoestyne

  2 maanden geleden
  Geef iedereen gewoon een universeel basis inkomen. Probleem opgelost, meer tijd voor creatieve hobbies en gedaan met de armoede.
 1. Waarom wordt het de komende dagen zo warm? En waar komt die rooskleurige lucht precies vandaan? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit
  Weernieuws
  6

  Waarom wordt het de komende dagen zo warm? En waar komt die rooskleuri­ge lucht precies vandaan? Weten­schaps­ex­pert Martijn Peters legt uit

  Vandaag en morgen worden we getrakteerd op zacht weer, een fenomeen dat deze tijd van het jaar niet vaak voorkomt. Vandaag liggen de maxima volgens het KMI tussen 12 en 16 graden. Morgen schommelen de temperaturen tussen 15 graden op de Hoge Venen en tot 20 graden in het zuidwesten van het land. Maar hoe komt het precies dat het opnieuw zo warm wordt? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft meer uitleg.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?