Isolde Van Den Eynde
Volledig scherm
PREMIUM
Isolde Van Den Eynde © Gregory Van Gansen/ Photo News

ONZE OPINIE. Nog niet zo lang geleden stonden we schouder aan schouder, nu staan we tegenover elkaar

Tientallen verklikkingen per dag krijgt de politie van Charleroi binnen. Sommige burgers sturen zelfs brieven van uitgeknipte krantenletters om te melden dat op 'het derde' toch een kapster aan de slag is om Juliette voor de feestdagen van die coronacoupe af te helpen. "Als we in 1940 op die manier zouden hebben verklikt, bleven er niet veel kapsters over", laat de politiewoordvoerder zich ontvallen tegenover de RTBF. Laat dat even bezinken: zelfs de politie trekt grote ogen bij zoveel verraad.

39 reacties

 • Karim Fezoua

  4 weken geleden
  Burenruzies zullen ervan ontstaan... Misschien ook binnenkort een burgeroorlog... Hoe dan ook de storm komt eraan...
 • Guido van driel

  4 weken geleden
  Met dank aan de coach, assistent coach en hulp coach van de Vivaldi ploeg. Men oogst wat men zaait.
 • andre callens

  4 weken geleden
  Klikken is niet het laagste wat men kan doen. De Vivaldi regering geeft zelf het voorbeeld met ongelijke maatregelen . Wat denken we over de knuffelende voetballers en zij die voor bv. Tenerife vijf uur in een vliegtuig gaan zitten ,ook tous ensemble ? Alleen al de manier waarop de regering gevormd is roept de nodige vragen op , of was dat zo proper ?
 • René Van Halen

  4 weken geleden
  Schouder aan schouder hebben we nog nooit gestaan. Er zijn egoïsten die zich niet aan de regels houden en mensen met een beetje burgerzin worden afgeschilderd als verklikkers.
 • Gino Sinnesael

  4 weken geleden
  Zolang men de grenzen niet sluit en dat een medische controle noodzakelijk is om België binnen te mogen, blijft het dweilen met de kraan open. Naar goede gewoonte staan onze deuren nog steeds open, ook nu het (corona) stormt... En dan is de overheid verwonderd dat er steeds nieuwe besmettingen zijn? Inderdaad: "sterk afraden" stelt niets voor. Maar verbieden durft de regering helaas niet, met de gekende gevolgen!
 1. Amper 5 besmettingen op school en toch alles op slot: paniekreactie of juiste aanpak? “We móesten drastisch ingrijpen”
  PREMIUM

  Amper 5 besmettin­gen op school en toch alles op slot: paniekreac­tie of juiste aanpak? “We móesten drastisch ingrijpen”

  De testresultaten van de 550 leerlingen en de tientallen personeelsleden van Olfa Elsdonk in Edegem zijn binnen. In totaal legden vijf kinderen een positief coronatest af, vier kinderen raakten besmet met de Britse variant. Zowel de school in Edegem als die in Kontich zullen volgende maandag opnieuw openen. “Onze drastische aanpak bleek de juiste”, zegt de Edegemse burgemeester Koen Metsu (N-VA).
 2. Burgemeester van Edegem geïrriteerd: “Duizenden in quarantaine door de nalatigheid van enkelen”

  Burgemees­ter van Edegem geïrri­teerd: “Duizenden in quarantai­ne door de nalatig­heid van enkelen”

  Twee scholen, in Edegem en Kontich, sluiten een week de deuren vanwege de nieuwe Britse coronavariant. Ondertussen moeten alle leerkrachten, leerlingen én hun gezinnen - duizenden mensen - in quarantaine. Koen Metsu (N-VA), de burgemeester van Edegem die door het hele gebeuren nu ook zelf in quarantaine zit, wil niet met de vinger wijzen maar spreekt toch van een “verpletterende verantwoordelijkheid”. Eén gezin zou zich blijkbaar niet aan de maatregelen hebben gehouden na een skireis.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis