Neen, dit land lijkt al lang niet meer in goede handen, schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker.
Volledig scherm
PREMIUM
Neen, dit land lijkt al lang niet meer in goede handen, schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker. © Belga/HLN

ONZE OPINIE. Neen, ons land is niet langer in goede handen

Op 26 maart blokletterde Het Laatste Nieuws op de voorpagina “Niets dan lof voor ons land”. Vier maanden later is alles anders, zo schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker. Tijdens de exitstrategie hebben we het riant verkwanseld, waardoor we nu de zieke man van Europa zijn: “Aan iedereen die aan tafel zat toen de regel over de bubbel van 15 werd afgeklopt: welgemeende excuses aan de bevolking zouden op hun plaats zijn.” 

 1. Jubileumeditie van Duvel Distilled komt in omgekeerd Duvel glas als fles: “Wordt ongetwijfeld een collectors’ item”
  Breendonk

  Jubileume­di­tie van Duvel Distilled komt in omgekeerd Duvel glas als fles: “Wordt ongetwij­feld een collectors’ item”

  Duvel Moortgat sluit zijn 150ste jaar af met de lancering van een gelimiteerde Duvel Distilled (40 graden) in een wel zeer bijzondere fles. Speciaal voor de verjaardag is het distillaat gelimiteerd gebotteld in een fles in de vorm van een omgekeerd Duvel glas. Een oplage van 5.500 70cl-flessen is beschikbaar in België vanaf november 2021 voor 150 euro per fles.
 2. Stroomleveranciers haken af voor groepsaankoop: geen aanbod voor 70.000 consumenten

  Stroomleve­ran­ciers haken af voor groepsaan­koop: geen aanbod voor 70.000 consumen­ten

  Zowat 70.000 ingeschreven consumenten en professionele klanten hebben maandag bericht gekregen dat een veiling voor een nieuw gas- en elektriciteitscontract geen resultaat heeft opgebracht. Leveranciers lijken niet geïnteresseerd om een aantrekkelijk tarief te bieden door de sterke schommelingen op de energiemarkt. Organisator iChoosr schrapt daarom de groepsaankoop en stelt geen nieuw tarief voor.
 3. Corona houdt niet alleen België in zijn greep, ook buurlanden kleuren steeds roder
  PREMIUM

  Corona houdt niet alleen België in zijn greep, ook buurlanden kleuren steeds roder

  Met gemiddeld bijna 350 nieuwe gevallen per dag houdt corona ons land – alweer – stevig in zijn greep. Maar ook elders in Europa is het virus stevig in opmars. In Spanje, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Luxemburg bijvoorbeeld. Daar klimmen de cijfers flink omhoog. In het Verenigd Koninkrijk stabiliseren de nieuwe besmettingen dan wel. Maar het aantal coronagevallen ligt er zorgwekkend hoog. En ook in Italië – dat de situatie nochtans goed onder controle had – lijkt een kentering ingezet. Wij doken in de statistieken.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.