Premier Alexander De Croo (Open Vld, midden), tussen de Waalse minister-president Elio Di Rupo (PS, links) en Jan Jambon (N-VA, rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld, midden), tussen de Waalse minister-president Elio Di Rupo (PS, links) en Jan Jambon (N-VA, rechts). © Belga

ONZE OPINIE. Moedig is de minister die van ventilatie een speerpunt maakt in onze exit-strategie

Straks schuiven onze ministers opnieuw rond de tafel om te bespreken hoe ze ons land verder uit de lockdown zullen halen. “Creatieve oplossingen rond ventilatie horen een belangrijk thema te zijn”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De reacties die wij opvangen achter de schermen boezemen weinig vertrouwen in. Lobby’s zetten de hakken in het zand.”

10 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  1 jaar geleden
  Het is nu duidelijk lockdowns helpen niet, en het opheffen van de pandemie door vaccineren is twijfelachtig. Lockdown nog jaren vol houden kan ook niet. Ventilatie kan helpen maar is niet zo eenvoudig, en het vraagt controle en onderhoud. Misschien moeten we het allemaal laten ondergaan zoals onze regering werd samengesteld, daar konden wij ook niets aan veranderen.
 • luc vlemincx

  1 jaar geleden
  Na een jaar van lockdowns en maatregelen die niet helpen, gewoon alles open gooien.
 • Geert Landsman

  1 jaar geleden
  Het probleem is gewoon te veel mensen in een kleine ruimte, dat zijn scholen en openbaar vervoer en vliegtuigen. De paasvakantie toont dit duidelijk aan, maar nog snappen ze het niet. 4e golf is hun schuld en die komt over 4 weken of eerder.
 • Peter Van de Velde

  1 jaar geleden
  Steeds maar de gevaren opnoemen zonder daadwerkelijk iets te ondernemen. Waren dit weekend in de ZOO, en wat zie ik? De gevaarlijke handblazers in de toiletten zijn nog volop actief. Honderden mensen maken er dus dagelijks gebruik van. De gouverneur was hiervan afgelopen zomer op de hoogte, zo zie je dat de schuld niet steeds bij ons, de bevolking, moet gezocht worden. Ik was voorstander van een gevaren kliklijn, maar dit was wat teveel werk vermoed ik... In de cafe's waren ze wél in orde (!)
 • Marielou vanhees

  1 jaar geleden
  Ventilatie kost energie en maakt aanhoudend min of meer lawaai. Dat laatste vind ik zeer vervelend.
 1. Minister Crevits aan de beterhand: “Erg schrikken maar het komt goed”, Brouns en Dalle hervatten onderhandelingen over begroting vandaag
  Play

  Minister Crevits aan de beterhand: “Erg schrikken maar het komt goed”, Brouns en Dalle hervatten onderhande­lin­gen over begroting vandaag

  Gisterenavond moesten de Vlaamse onderhandelingen over de begroting worden stopgezet omdat minister Hilde Crevits onwel was geworden. Om het zekere voor het onzekere te nemen, werd de CD&V-minister voor controle naar het ziekenhuis gebracht, zo meldde het kabinet van minister-president Jan Jambon (N-VA). De minister zou ondertussen aan de beterhand zijn. “Het was heel erg schrikken en een slechte timing. Maar het komt terug goed”, reageert ze. Minister van Armoedebestrijding Benjamin Dalle en minister van Economie Jo Brouns zullen de onderhandelingen vandaag vanaf 14 uur hervatten.