Premier Alexander De Croo (Open Vld, midden), tussen de Waalse minister-president Elio Di Rupo (PS, links) en Jan Jambon (N-VA, rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld, midden), tussen de Waalse minister-president Elio Di Rupo (PS, links) en Jan Jambon (N-VA, rechts). © Belga

ONZE OPINIE. Moedig is de minister die van ventilatie een speerpunt maakt in onze exit-strategie

Straks schuiven onze ministers opnieuw rond de tafel om te bespreken hoe ze ons land verder uit de lockdown zullen halen. “Creatieve oplossingen rond ventilatie horen een belangrijk thema te zijn”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De reacties die wij opvangen achter de schermen boezemen weinig vertrouwen in. Lobby’s zetten de hakken in het zand.”

10 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  5 maanden geleden
  Het is nu duidelijk lockdowns helpen niet, en het opheffen van de pandemie door vaccineren is twijfelachtig. Lockdown nog jaren vol houden kan ook niet. Ventilatie kan helpen maar is niet zo eenvoudig, en het vraagt controle en onderhoud. Misschien moeten we het allemaal laten ondergaan zoals onze regering werd samengesteld, daar konden wij ook niets aan veranderen.
 • Luc Vleminckx

  5 maanden geleden
  Na een jaar van lockdowns en maatregelen die niet helpen, gewoon alles open gooien.
 • Bas Heijermans

  5 maanden geleden
  Het probleem is gewoon te veel mensen in een kleine ruimte, dat zijn scholen en openbaar vervoer en vliegtuigen. De paasvakantie toont dit duidelijk aan, maar nog snappen ze het niet. 4e golf is hun schuld en die komt over 4 weken of eerder.
 • Peter Van de Velde

  5 maanden geleden
  Steeds maar de gevaren opnoemen zonder daadwerkelijk iets te ondernemen. Waren dit weekend in de ZOO, en wat zie ik? De gevaarlijke handblazers in de toiletten zijn nog volop actief. Honderden mensen maken er dus dagelijks gebruik van. De gouverneur was hiervan afgelopen zomer op de hoogte, zo zie je dat de schuld niet steeds bij ons, de bevolking, moet gezocht worden. Ik was voorstander van een gevaren kliklijn, maar dit was wat teveel werk vermoed ik... In de cafe's waren ze wél in orde (!)
 • Marielou vanhees

  5 maanden geleden
  Ventilatie kost energie en maakt aanhoudend min of meer lawaai. Dat laatste vind ik zeer vervelend.
 1. Meer bewijzen dat Vlaamse regering vroeg om niet te communiceren over PFOS-vervuiling

  Meer bewijzen dat Vlaamse regering vroeg om niet te communice­ren over PFOS-vervuiling

  Het wordt almaar duidelijker dat de communicatie over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht in 2017 tegengehouden werd vanuit de vorige Vlaamse regering. Dat blijkt uit nieuw opgedoken mails die VRT NWS kon inkijken. De mails wijzen in de richting van Joke Schauvliege (CD&V), toen bevoegd voor Leefmilieu, en Ben Weyts (N-VA), toen als Mobiliteitsminister bevoegd voor de werken aan de Oosterweelverbinding rond Antwerpen.