Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © AP

ONZE OPINIE. Met de privésfeer buiten schot grijpen politici in waar het virus minder nijdig om zich heen slaat

Save Christmas. Geen politicus durfde het dit jaar te herhalen, maar daar komt het op neer. We moeten blij zijn met deze kerst. Dat is in feite de boodschap. We kunnen meer dan een jaar geleden, toen we nog verkleumd rond de vuurkorf een glas wijn dronken of kerst vierden met twee of drie bij een bestelde maaltijd. Er zijn geen bubbels — of enkel de bubbels waar we graag mee klinken. Achter de voordeur hopen politici op burgerzin.

47 reacties

 • Marc Laeremans

  5 maanden geleden
  Waar de logica eindigd, begint de politiek dit kan men opmaken uit de genomen maatregelen. Vaccineren, boosteren, testen en wat dan ook. Nog steeds krijg ik de indruk, alle maatregelen ten spijt, dat we de strijd tegen covid zeker nog niet hebben kunnen indijken.
 • Ronny Van de Wal

  5 maanden geleden
  De Nederlanders komen met duizenden de stad overrompelen en wij Belgen mogen met max twee personen gaan winkelen.Heel dit overlegcomite begint mij danig te irriteren. Vorig jaar waren zelfs de grenzen toe en mochten we niet naar zee. Achter de voordeur hopen politici op burgerzin.Achter de voordeur bedisselen onze politici hoe heel het land kapot gaat aan deze waanzin.
 • van roy jozef

  5 maanden geleden
  In winkels zie je hoe goed de maatregelen zullen worden gevolgd met de feesten thuis. Nada dus.
 • Frans Van Hoyweghen

  5 maanden geleden
  Denken de mensen nu echt dat ze dat voor hun plezier doen, ik denk het niet want dan kost de regering veel belasting geld. En dat zal aangerekend worden met de verkiezingen.
 • Davy Capri

  5 maanden geleden
  Met deze maatregelen staat ook de geloofwaardigheid van het cst steeds meer onder druk! Nu is het helemaal duidelijk dat dit niet meer is dan een pestmaatregel die enkel onschuldige burgers discrimineert. Het virus moeten we samen bestrijden ipv mensen te verdelen en tegen elkaar op te zetten!