Handhavers patrouilleren in het centrum van de Nederlandse stad Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Handhavers patrouilleren in het centrum van de Nederlandse stad Utrecht. © ANP

Onze opinie: “Madame Tillieux, geef het parlement zijn stem terug”

Wat een debat! Neen, niet in ons federale parlement gisteren. Maar in de Nederlandse Tweede Kamer. Daar werd bijna een hele dag gedebatteerd over de avondklok. Niet alleen of de maatregel er moest komen, ook over het uur werd gebikkeld. Bij ons moet het eerste woord nog vallen in het parlement, na alweer drie maanden nachtelijk huisarrest. Nederland Gidsland? Niet wat de aanpak van corona betreft. Maar als we kijken naar de parlementaire democratie, is het oranje boven.

2 reacties

 • Walter De Vuyst

  3 maanden geleden
  We moeten niet te veel naar Nederland kijken waar Rutte er niets van terecht bracht en de ene na de andere blunder opstapelde wat uitmondde in het ontslag van zijn kabinet . Mevrouw Tilleux doet haar job als parlementsvoorzitter goed en zet gewoon het werk van haar voorgangers voort . Nee , Nederland hoeft ons geen lessen te leren .
 • Charity Swinnen

  3 maanden geleden
  Particratie, geen democratie hier, niet de verkozenen van het volk besturen hier.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen