Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Photonews

ONZE OPINIE. Luisteren naar grieven van betogers? Ja. Toegeven aan al die grieven? Neen. Wie vaccins verafschuwt, kunnen we niet volgen

De ene betoging is de andere niet. Maar ofwel zijn enkele tienduizenden mensen op straat een politiek signaal ofwel niet. Anderhalve maand geleden trokken tienduizenden klimaatbetogers door Brussel. Een niet te missen signaal, heette het te zijn. Zondag trokken enkele tienduizenden betogers door Brussel tegen de corona-maatregelen. Te negeren, want een bende zotten? Niet doen. 35.000 betogers zijn dan wel geen 400.000 betogers. Tien keer meer mensen kwamen dertig jaar geleden op straat tegen kernraketten. These times are a-changing. Protest via het klavier is nu ook hier. 

43 reacties

 • bart vansteenkiste

  2 jaar geleden
  de 35000 betogers gaan er voor zorgen dat er nog vele meer gaan belanden in ziekenhuizen , U zal wel zien , want als hier nu 1000 mensen zouden besmet zijn maar geen last van hebben of het niet weten en ze maken andere contacten die op zich dan contacten maken met andere dan zal het vroeg of laat stijgen met 50% moet geen domme zijn om zoiets te verrekenen , en de slachtoffers zullen de brave zijn die er niets kunnen aandoen.
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  @Ronny Toch Ik ben een gepensioneerde die door de pandemie gedwongen wordt om telewerk te verrichten. Ik ben solidair met alle mensen die nu gedwongen worden om thuis te werken.Vroeger had ik een sociaal leven maar door anderen die alle regels aan hun laars lappen ben ik gedwongen om thuis te blijven.
 • Guy Dillen

  2 jaar geleden
  Wat mij tegen het hoofd stoot is hoe de bevolking met elkaar omspringen. Plots zijn de antivaxers de schuldigen van het coronavirus, maar vergeet men geen rekening te houden wat in andere landen gebeuren. Al is België volledig gevaccineerd, dan moet iedereen in zijn land blijven want heb je het risico dat het na een tijd terug losbarst. Waarom zou ik een deel van de bevolking moeten uitsluiten, is totaal geen reden voor om iemand die het vaccin weigert uit te sluiten.
 • Jan Willems

  2 jaar geleden
  Christian Vandenbloock.. Zo is dat.. en zo zie je meteen ook hoe de media werkt.
 • Ludo Segers

  2 jaar geleden
  35000 mensen op een totaal van 8.000.000 die in aanmerking komen voor vaccinatie. Dat is om en nabij: 4 promille of nog een scheet in een fles. Maar ze worden door vele journalisten in de schijnwerper gezet, terwijl de gewone braaf werkende en solidaire mens met zijn opinie en zijn strijd om toch maar zelf gezond te blijven, weinig of geen klankbord krijgt. Wie houdt hier wie voor de zot?