Paul Magnette (PS).
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Magnette (PS). © Photonews

ONZE OPINIE. Liever dan de hoop is Paul Magnette de wanhoop van Bart De Wever

“De hoop van Bart De Wever (N-VA).” Zo wordt Paul Magnette (PS) wel eens genoemd. Kent u één Waalse politicus die met die geuzennaam graag door het leven wil? Neen. En al zeker niet de grote chef van de Parti Socialiste. Liever dan de hoop is Paul Magnette de wanhoop van Bart De Wever. Elkaars beste vijanden. Dat werkt electoraal. Dat leer je wanneer je afstemt op Franstalige zenders zoals RTL of RTBF. N-VA is in de befaamde voxpops nog steeds een extreme partij. Een partij die het einde van het land nastreeft. Dat is niet waar veel Franstalige Belgen van dromen of op hopen. 

52 reacties

 • Marc Baeyens

  10 maanden geleden
  Wanneer gaan onze Vlaamse trado-partijen eindelijk eens vijf minuten politieke moed hebben om sámen op te komen voor het belang van de Vlamingen en hun eigen partijbelangen op de tweede plaats te stellen. Neem een voorbeeld aan Bart De Wever die destijds zijn core doelstellingen in de frigo stopte om aan de sociaal-economische belangen van het land voorrang te geven.
 • dirk andelhofs

  10 maanden geleden
  150 miljoen per jaar is werkelijk peanuts als je weet hoeveel miljarden de bedrijfswagens ons jaarlijks kosten.
 • Kevin Vandaele

  10 maanden geleden
  Vlaanderen gaat er op achteruit (hoge belastingsdruk voor de gewone man) dank zij het bestuur van de NVa !
 • ronny wenselaers

  10 maanden geleden
  Split dit land , waar geen democratie meer is en de wil van een minderheid. Door onze kelen en uit onze geldbeugel gerukt en gedrukt wordt.
 • P Van Haute

  10 maanden geleden
  Vraag me af waar al dat geld vandaan komt ,nu weet ik het van mij en mijn geburen.
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  3

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.