Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ThinkStock

ONZE OPINIE. Leerlingen kijken naar een lege muur. Wat nu, politiek?

Kinderen die sinds 1 september nog geen uur Frans of aardrijkskunde onderwezen kregen. Kinderen die zich in de studiezaal in stilte bezighouden of op een stille speelplaats een balletje trappen. Omdat het niet anders kan. Omdat er geen leerkrachten zijn. En er is geen beterschap op komst. Waar de pandemie goede reclame bleek voor een opleiding in de zorg, valt dat in het onderwijs tegen. 

23 reacties

 • Beatrix Klein

  1 maand geleden
  Wat mijnheer Weyts aanpakt, wordt een puinhoop. Niet alleen in het onderwijs ook bij de kinderopvang zijn grote tekorten. We zijn armoezaaiers geworden dankzij Weyts en Compagnie. Daar waar we op gebied van onderwijs ooit aan de top van Europa stonden. Binnen 15 jaar zullen we dat beginnen voelen.
 • patrick claeys

  1 maand geleden
  Maak het de leerkrachten nog wat moeilijker met de hele papierwinkel, dan haken er nog meer af! Het vertrouwen tussen beleid en leerkracht is volledig zoek. Als ik destijds "inspectie" kreeg dan baseerde men zich uitsluitend op wat er "op papier" stond. Maw: véél papier = goeie leerkracht... Meestal is echter niets minder waar, want hoe meer papier, hoe minder tijd voor de leerling! Geloof het maar van een gewezen leerkracht met 34 jaar ervaring!
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  De ouders, leerlingen, poetsvrouw, secretaresse, directie. Iedereen heeft rechten. Behalve de leraar. Die is de speelbal van die andere spelers op het onderwijsveld. 2 maal meegemaakt in een conflict tussen zowat alle leerkrachten en directie dat de vakbond de directie verdedigt. Ook een keer dat na klachten van meerdere leraren en getuigenissen bij een externe preventie adviseur over zwaar pestgedrag van een totaal incompetent directielid de IM besluit dat de directie gepest wordt.
 • Jan peeters

  1 maand geleden
  Neen Mevr. Van Overloop, de leerlingen hebben gelijk dat ze op straat komen want zij worden de slachtoffers van mensen zoals jij en ik, nooit genoeg zonder rekening te houden met eender wat en zelfs nu nog niet. Ze hebben gelijk dat ze op straat komen en ik ga graag mee op straat met mijn kleinkinderen, zij weten tenminste waarom ze op straat komen, zij denken net aan hun toekomst , op mensen als Demir en co moeten zij niet rekenen, zij vullen enkel hun zakken, gelijk hebben ze.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Ah, Elfride Van Overloop. In die gouden jaren 65-75 van de vorige eeuw werd er gespijbeld dat het een lieve lust was. Café's zaten overdag vol met jongeren die in het SO in de klas moesten zitten. De scholen wisten zich geen raad met het nieuwe fenomeen van de opstandige en zelfstandige jeugd. Maar de internationale cijfers voor ons onderwijs waren bij de beste van de wereld.