Een vrouw lacht bij het ontvangen van haar eerste vaccinatie tegen het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw lacht bij het ontvangen van haar eerste vaccinatie tegen het coronavirus. © Maxime Petit

ONZE OPINIE. Laten we zorgen dat pessimisme niet even besmettelijk wordt als het virus

Pessimisme blijkt al even besmettelijk als het virus. Zeker nu het uitblijven van versoepelingen bijna aanvoelt als verstrengingen en de druk op de ziekenhuizen weer wat toeneemt. Toch zijn er voor het eerst veel meer redenen om hoopvol te zijn. En dan bedoelen we niet alleen dat het dinsdag en woensdag terug lenteweer wordt. Er zijn ook coronacijfers om blij van te worden.

16 reacties

 • Dirk Verschueren

  1 maand geleden
  Ik zie geen pessimisme, ik zie realisme van de brave burger die ziet hoe incompetente politici er niets, maar dan ook niets van bakken.
 • Gustave Olbrechts

  2 maanden geleden
  Volledig mee eens , maar dat iedereen , maar dan ook iedereen zich dan eindelijk aan de maatregelen houd. En dan zal er ook hoop zijn voor horeca en alle getroffen beroepen . En kunnen we terug allemaal op vakantie.
 • Osselaer Christophe

  2 maanden geleden
  Eindelijk eens een positief artikel. Want ik heb het gehad met als die pessimisten
 • Yves Cordy

  2 maanden geleden
  Cynisme in plaats van pessimisme en als er nog één praat van licht op het einde van de tunnel, schreeuw ik het uit!!!
 • Martin Van Lersberghe

  2 maanden geleden
  tsa als je ziet hoe alles hier loopt, kan je stellen dat een pessimist eerder een realist is, en een optimist eerder een egoïst is!
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Van Gucht: “Coronastalen van teruggekeerde reizigers zullen grondig geanalyseerd worden”
  20

  Van Gucht: “Coronasta­len van terugge­keer­de reizigers zullen grondig geanaly­seerd worden”

  Nu niet-essentiële reizen sinds maandag niet langer verboden maar afgeraden zijn, neemt ook de kans op het importeren van nieuwe coronavarianten opnieuw toe. Daarom is het de bedoeling om de positieve stalen van teruggekeerde reizigers grondig te analyseren om zo te achterhalen of het eventueel om een nieuwe of zeldzame variant gaat. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht dinsdag gezegd op de persconferentie van Sciensano en het Nationaal Crisiscentrum.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen