De president van de Europese Commissie Ursula Von Der Leyen.
Volledig scherm
PREMIUM
De president van de Europese Commissie Ursula Von Der Leyen. © AFP

ONZE OPINIE. Kaviaar en wodka? Schluss! Maar diamonds are forever

Taboes sneuvelen. Want de Europese Commissie viseert voor het eerst de Russische import van energie. Behalve olie. En als men aan olie zal raken, kijkt de EU enkel naar nieuwe contracten. En gas? Daar blijven we ook van weg. De Europese Commissie wil ook Russische schepen bannen uit Europese havens. Behalve schepen met landbouw- en voedingsproducten en energieproducten. De Commissie denkt ook de import van enkele producten uit Rusland te verbieden. Russische kaviaar en wodka? Schluss, zegt Ursula Von Der Leyen. Maar diamonds are forever. De grootste taboes sneuvelen niet. Omdat lidstaten in het verleden besloten om volop energie te tanken uit Russische vaten. Uit lijfbehoud dus.

17 reacties

 • Benny Coomans

  2 maanden geleden
  gelukkig hebben we nog de transitie, het nieuwe wonderwoord, dat alles oplost, ook als je er groen voor plaatst, groene stroom, groene woningen, groene ..., volgende week eens kijken naar de uitzending van Vranckx over de cobalt-mijnen, het product oh zo noodzakelijk voor onze groene batterijen
 • Jan Jansens

  3 maanden geleden
  Hypocrisie op den top. Tegen de tijd dat Europa, waaronder België, iets afdoend beslist heeft zijn er al hinderduizende doden in Oekraïne.
 • Marco Di Scarpa

  3 maanden geleden
  Europa had reeds lang geleden meer zelfzorgzaam en zelfredzaam moeten zijn. Zo goed als alles wordt geproduceerd in Aziatische landen met China op kop. België weerspiegelt Europa. Onze productiviteit en misschien wel gans onze economie werd een paar decennia geleden verkocht door toedoen van rechtse politieke partijen. En dan is er ook nog de globalisering. Nog zo een mooi woord dat werd uitgevonden. Nu krijgen we de rekening gepresenteerd.
 • Norbert Corten

  3 maanden geleden
  Het is vooral de gasinvoer, de diamanten zijn daar maar peanuts tegen, en er is ook nog het Waalse staal van oligarch Vladimir Lisin, maar daar hoor je niets van in het parlement door onze Waalse vrienden, zij richten hun pijlen wel op de Antwerpse diamant.
 • Alain Heyrman

  3 maanden geleden
  Een schande, dit bewijst waar NVA en de rest van de politiek echt voor staan! Als je 100 000 of meer echte vluchtelingen kan opvangen kunnen er ook 10 000 uit de diamantsector bij! Dus niet rond de pot draaien actie nu!
 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Op deze parkingverkoop net over de grens kan je (fris)drank en meer kopen voor helft van de prijs
  19

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Op deze parkingver­koop net over de grens kan je (fris)drank en meer kopen voor helft van de prijs

  Juli is de maand dat er een grote tent verschijnt op de parking van warenhuisketen Auchan in Roncq, net over de grens met Frankrijk. Op een hele reeks (fris)dranken en andere dagdagelijkse producten krijg je fikse kortingen, waardoor ze soms maar de helft zo veel kosten als bij ons. Daarom maakt Promojagers België er deze week zijn supertip van voor de lezers van HLN.
 2. Moordverdachte Herselt stuurt haar kat naar de raadkamer: “Om medische redenen, want het gaat echt niet goed met haar”
  Herselt

  Moordver­dach­te Herselt stuurt haar kat naar de raadkamer: “Om medische redenen, want het gaat echt niet goed met haar”

  Caroline D. (46) kwam om medische redenen vrijdag niet naar de raadkamer. De vrouw wordt beticht van de moord op Robert D.T. in een caravan in Herselt. Ze werd vorige maandagavond opgepakt in de buurt van waar het drama zich afspeelde. Volgens haar raadsman Omar Souidi is haar toestand niet goed. “Ze beseft volgens mij nauwelijks wat er is gebeurd", aldus de raadsman.