Vlaams minister-president Jan Jambon tijdens de Septemberverklaring.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister-president Jan Jambon tijdens de Septemberverklaring. © Photonews

ONZE OPINIE. Jambon lijkt te beseffen dat het nu of nooit is

Ik zat er stiekem op te wachten, gisterennamiddag. In zowat elke Septemberverklaring van de laatste jaren duikt hij op: de turbo. Volgens voormalig minister-president Geert Bourgeois moest er in 2016 een turbo gezet worden op de groei. Deze keer kondigde Jan Jambon een (weliswaar al eerder besliste) turbo-investering aan voor de zorg. Maar wat we gisteren zagen was vooral dat iemand de turbo op Jambon zélf had gezet. Het was alsof hij besefte dat het nu écht moet gaan gebeuren. 

47 reacties

 • kurt nachtergaele

  1 jaar geleden
  Belgie heeft geen zes regringen nodig. één regering kan ook verder doen met sukkelen.
 • robertrand walraedt

  1 jaar geleden
  Wie gelooft van deze regering nog iets. Ze liegen en bedriegen er maar op los.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Op het VB stemmen om dit beleid af te straffen zou dwaas zijn. Dan komt er mogelijks een VB-N-VA beleid. Dat wordt nog rechtser, nog meer geschreven door de rechtse werkgevers en van de drop in de regen. Op economisch en antidemocratisch vlak zullen VB en N-VA het best met elkaar kunnen vinden. Om samen aan de vetpotten te zitten al evenzeer.
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Het is bij peilingen al zo dikwijls gebleken dat er in België maar een 15% is dat ook effectief het land wil splitsen. Men stemt op de Vlaamse nationalistische partijen omdat ze "zogezegd" onze Vlaamse familiewaarden en onze identiteit zouden verdedigen maar ook daar schieten ze aan hun doel voorbij omdat er nu eenmaal conventies en internationale afspraken zijn waar ze ook niet aan voorbij kunnen.Steek daar dus geen energie meer in en doe nuttige zaken waar we allemaal beter van worden.
 • geert Verschelde

  1 jaar geleden
  De volgende Vlaamse regering zal er een zijn met het VB. Nu schiet men op NV-A als zijnde de grote boeman, maar er zitten wel 3 partijen in de Vlaamse regering. Ook CD&V en OVLD hebben hun zegje in de Vlaamse regering. Ik vond de septemberverklaring krachtig. Natuurlijk moet er bespaard worden want Corona heeft hard in de geldbeugel van de regering gezeten. Maar ja, voor velen is het nooit goed. Ze willen alles krijgen.
 1. Van Quickenborne vanuit safehouse: “Wat nu gebeurt, zal me op geen enkele manier afleiden”
  Play
  Kortrijk

  Van Quickenbor­ne vanuit safehouse: “Wat nu gebeurt, zal me op geen enkele manier afleiden”

  De buurt rond de woning in Kortrijk van Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is weer een belegerde vesting, net zoals in september toen bleek dat er een plan was om de minister van Justitie te ontvoeren. Aanleiding zou een nieuwe dreiging zijn tegen Van Quickenborne. “Volgens onze bronnen zou het opnieuw een dreiging vanuit het drugsmilieu zijn”, zegt VTM NIEUWS-journalist Klaas Danneel. In een video op Instagram zegt Van Quickenborne dat hij en z’n gezin het goed stellen. “We zijn het intussen een beetje gewend, maar dat maakt het niet goed”, aldus de minister.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.