Opinie Isolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Opinie Isolde. © photo news

ONZE OPINIE. In een periode waarin onderhandeld moet worden over grote dossiers is de socialistische score slecht nieuws voor elke regeringspartij

Vergeet het! Dat denken we wanneer we de Grote Peiling bekijken. Vergeet het, dat de PS zich minder links gedraagt in haar zogenaamde droomregering na de opstootjes van de voorbije weken. Vergeet het, dat de PS nog veel water bij de wijn doet wanneer er straks in de regering-De Croo moet onderhandeld worden over de begroting, de hervorming van de arbeidsmarkt en het pensioen. Nog maar 21,4% haalt de Parti Socialiste. 26,1% was dat nog na de verkiezingen van 2019. Het is niet de eerste keer dat de PS zo laag scoort in deze peiling. Maar in een periode waarin onderhandeld moet worden over grote dossiers is de socialistische score slecht nieuws voor elke regeringspartij. Want een kat in het nauw, maakt rare sprongen. 

10 reacties

 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  De partijen zitten vol beroepspolitiekers die geen oog hebben voor de bevolking. Ook NVa en ook VB. Eigen broekzak eerst is het motto bij allemaal.
 • Hugo Peeters

  2 maanden geleden
  Beter stilstand dan hervormingen, die wij tenslotte zullen moeten betalen.
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Waarom heb je PS nodig als ze niet ijveren voor een beter, vroeger pensioen en een ernstige loonopslag? Ze hebben al veel te lang getalmd en worden stilaan de CVP van Wallonië.
 • camiel huughe

  2 maanden geleden
  Ongeacht de politieke kleur van de Vlaming : om een gezonde Belgische Staat te vormen is een stevige P.S. in Wallonië nodig om in het belang van eigen Waals en Vlaams vlok ons land in de con-federale structuur terug op de sporen te zetten. Dat kan ENKEL met de NVA aan Vlaamse kant. De Wever ziet het als strateeg correct. Het lot voor Welvaart ligt in 2024 in eigen Vlaamse handen : 2024 zal de verkiezingen zijn van de doorbraak of van het eeuwige Vlaamse tweederangsburgerschap. Vlaming : denkt na
 • Andy Vande Reyd

  2 maanden geleden
  En toch blijven het steeds diezelfde falende partijen die ''regeren''...
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. HET DEBAT. Moet er een afkoelingsweek in het onderwijs komen om coronapandemie verder te bestrijden?
  127

  HET DEBAT. Moet er een afkoelings­week in het onderwijs komen om coronapan­de­mie verder te bestrijden?

  De laatste weken regende het berichten uit de onderwijssector: scholen moesten noodgedwongen gedeeltelijk of volledig sluiten, omdat leerlingen en leerkrachten in quarantaine zaten of een coronabesmetting hadden opgelopen. Zou er aan afkoelingsweek in het onderwijs moeten komen om het aantal besmettingen terug te dringen? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.