Opinie Isolde.
Volledig scherm
PREMIUM
Opinie Isolde. © photo news

ONZE OPINIE. In een periode waarin onderhandeld moet worden over grote dossiers is de socialistische score slecht nieuws voor elke regeringspartij

Vergeet het! Dat denken we wanneer we de Grote Peiling bekijken. Vergeet het, dat de PS zich minder links gedraagt in haar zogenaamde droomregering na de opstootjes van de voorbije weken. Vergeet het, dat de PS nog veel water bij de wijn doet wanneer er straks in de regering-De Croo moet onderhandeld worden over de begroting, de hervorming van de arbeidsmarkt en het pensioen. Nog maar 21,4% haalt de Parti Socialiste. 26,1% was dat nog na de verkiezingen van 2019. Het is niet de eerste keer dat de PS zo laag scoort in deze peiling. Maar in een periode waarin onderhandeld moet worden over grote dossiers is de socialistische score slecht nieuws voor elke regeringspartij. Want een kat in het nauw, maakt rare sprongen. 

10 reacties

 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  De partijen zitten vol beroepspolitiekers die geen oog hebben voor de bevolking. Ook NVa en ook VB. Eigen broekzak eerst is het motto bij allemaal.
 • Luc Peeters

  1 maand geleden
  Beter stilstand dan hervormingen, die wij tenslotte zullen moeten betalen.
 • karel dillen

  1 maand geleden
  Waarom heb je PS nodig als ze niet ijveren voor een beter, vroeger pensioen en een ernstige loonopslag? Ze hebben al veel te lang getalmd en worden stilaan de CVP van Wallonië.
 • camiel huughe

  1 maand geleden
  Ongeacht de politieke kleur van de Vlaming : om een gezonde Belgische Staat te vormen is een stevige P.S. in Wallonië nodig om in het belang van eigen Waals en Vlaams vlok ons land in de con-federale structuur terug op de sporen te zetten. Dat kan ENKEL met de NVA aan Vlaamse kant. De Wever ziet het als strateeg correct. Het lot voor Welvaart ligt in 2024 in eigen Vlaamse handen : 2024 zal de verkiezingen zijn van de doorbraak of van het eeuwige Vlaamse tweederangsburgerschap. Vlaming : denkt na
 • Andy Vande Reyd

  1 maand geleden
  En toch blijven het steeds diezelfde falende partijen die ''regeren''...