Minstens 9.000 mensen kunnen de komende maanden niet in hun huis
Volledig scherm
PREMIUM
Minstens 9.000 mensen kunnen de komende maanden niet in hun huis © AP

ONZE OPINIE. In een land met overheidsuitgaven als België zou een inzamelingsactie niet nodig mogen zijn bij een ramp

58 reacties

 • Philip Lieten

  2 maanden geleden
  Geld halen waar het zit . Politici , koningen , CEO, voetballers
 • Edwin Van den Broeck

  2 maanden geleden
  In België is m'n de helft van zijn loon kwijt aan belastingen, taksen, accijnzen,... en als m'n sterft dan komen ze nog eens graaien. En nog moet het rode kruis achter geld komen schooien. Wat doet de regering met dat geld? En Wallonie krijgt toch ettelijke miljarden per jaar kadoo van Vlaanderen, het jaar is nog maar half is dat geld dan al op? Gebruik dat voor de mensen te helpen.
 • Danny Govaerts

  2 maanden geleden
  Inzamel acties zijn ook niet nodig er liggen magazijnen vol gesorteerde kleding van de kleding containers . Er zitten magazijnen meubels van kringloop winkels. Alles in gesubsidieerde bedrijven. Die nu hun deur dicht houden. Alles dat kan dienen om tijdelijke nood te verhelpen tot mensen met verzekerings uitkeringen nieuw spullen kunnen kopen. Er is gebrek aan drinkbaar water. De water maatschappij beschikt over machine om zakjes drinkwater af te vullen. Het enige te kort is een warmemaaltijd.
 • Marlene De Smedt

  2 maanden geleden
  Dat wil zeggen dat het geld verkeerd besteed wordt en dat er al lang niet meer geïnvesteerd wordt in infrastructuur. De vraag is waar dat geld naartoe vloeit. O.m. naar subsidiëring v luxeproducten als elektrische wagens. De CO2-omslag gebeurt vooral ten bate van de hoge middenklasse ook in de regio's. De getroffen huizen leken vooral lage middenklasse. Bovendien mag men ook de belastingoptimalisatie onder een vergrootglas leggen en de verkeerde beslissingen door communautair gestook en lobbying
 • Claudia Poorters

  2 maanden geleden
  Helemaal waar. De service die we terugkrijgen voor onze torenhoge belastingen, is ondermaats. Het is zoals 150 euro betalen voor een friet stoofvlees. De rekening klopt gewoon niet. Het staatsapparaat staat te vet, veel te veel overbodige functionarissen en hoogwaardigheidsbekleders krijgen toplonen voor het uitoefenen van functies die niet nodig zijn, integendeel, die de zaken alleen maar nodeloos ingewikkeld maken. Er is ook nauwelijks controle op de uitgaven. En dat is ook zo bij de ngo's.
 1. Amper twee fitnesscentra gecontroleerd op CO2-meter

  Amper twee fitnesscen­tra gecontro­leerd op CO2-meter

  In bijna 2.500 horecazaken was er een controle van de verplichte CO2-meter. Bij fitnesscentra staat de teller op twee. Het toezicht gebeurt door twee overheidsdiensten. De ene controleert systematisch, de andere enkel na een klacht. Dat schrijft De Standaard vandaag. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) benadrukte vanmorgen bij Radio 1 dat hij zijn collega die bevoegd is voor Economie zal “aanspreken” over het gebrek aan controle.