Coronapatiënten worden in het Luikse CHC-ziekenhuis vervoerd in hermetisch afgesloten plastic kokers.
Volledig scherm
PREMIUM
Coronapatiënten worden in het Luikse CHC-ziekenhuis vervoerd in hermetisch afgesloten plastic kokers. © VTM Nieuws

ONZE OPINIE. Ik ben beschaamd om Belg te zijn

Voor de zoveelste keer hebben we ons laten vangen door ‘het virus’, en hebben we het advies van onze virologen in de wind geslagen. Gevolg? We zijn - andermaal - bij de slechtste leerlingen van Europa, en deze keer zijn de ogen van de wereld niet gericht op Bergamo, maar op Luik, waar ze de patiënten in afgesloten tubes moeten verhuizen. Veel mensen - politici, experten en gewone burgers - hebben daarvoor boter op het hoofd. Daarom, zo schrijft hoofdredacteur Brecht Decaestecker, ben ik beschaamd dat ik een inwoner ben van België, het land waar je overal lekker bier, frieten, chocolade en corona kunt krijgen.

  1. Mogelijk zevende moordpoging in rusthuis Oostrozebeke: “Moeder kreeg twee dagen op rij overdosis insuline”

    Mogelijk zevende moordpo­ging in rusthuis Oostrozebe­ke: “Moeder kreeg twee dagen op rij overdosis insuline”

    Het gerecht onderzoekt een zevende moordpoging in het rusthuis in Oostrozebeke. Het gaat om een 91-jarige vrouw die in oktober 2021 twee dagen op rij een overdosis insuline ingespoten kreeg. Ze stierf enkele maanden later. Een familielid van de vrouw meldde de feiten aan de onderzoekscel van ‘VTM Nieuws’ en ‘Het Laatste Nieuws’, die het gerecht inlichtte. “Ze vertelden me dat ik er best met niemand over praatte.”
  2. België zet richtlijn over plasticverbod niet tijdig om en riskeert procedure voor EU-Hof

    België zet richtlijn over plasticver­bod niet tijdig om en riskeert procedure voor EU-Hof

    De Europese Commissie heeft de volgende fase ingeluid van haar inbreukprocedure tegen België omdat ons land de richtlijn over een verbod op plastic voor eenmalig gebruik nog steeds niet heeft omgezet. Als België in gebreke blijft, dreigt een procedure voor het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Op het kabinet van federaal minister van Klimaat en Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) klinkt het dat België de richtlijn inhoudelijk wel heeft omgezet, maar dat de notificatie daarvan aan de Commissie wat vertraging heeft opgelopen.