Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Belga

ONZE OPINIE. Hoelang zullen we via het CST nog “beloond worden” met doodnormale zaken? Parlementsleden die het aankaarten, verdienen een eerlijke inschatting

Nieuw is het helaas niet: wie als parlementslid een drietal vragen stelt tijdens het vragenuurtje in de Kamer, mag zich al gelukkig prijzen als hij of zij een antwoord krijgt op één ervan. Federale ministers hoeven een parlementslid namelijk maar één keer te antwoorden op hun vraag.

18 reacties

 • Geert Landsman

  4 maanden geleden
  De cst is machtsmisbruik en de meerderheid doet eraan mee. Ik schaam me ervoor Europeaan te zijn!
 • Dirk Bytebier

  4 maanden geleden
  Overal COVID paspoort invoeren voor iedereen en nog wat , wie het niet kan voorleggen sorry einde discussie
 • Albert SORGELOOS

  4 maanden geleden
  CST is een overbodig document/app. Voeg de vaccinatiestatus gewoon toe aan de Europese identiteitskaart! Dokters en apothekers werken toch ook enkel daarmee. Waar is de logica? Men schaft de SIS-kaart af voor de opvolging van uw medische toestand en nu gaat men iets extra creëren voor de opvolging van de vaccinaties. Administratieve vereenvoudiging is dat, zeker voor ouderen.
 • Gerry Cle

  4 maanden geleden
  Het CST is een geweldig instrument dat regeringen in staat stelt om pandemieën onder controle te houden. Eens een pandemie voorbij is zal het CST in de schuif verdwijnen om er weer uit te komen in een volgende. Degenen die menen dat het CST permanent gebruikt zal worden zijn blijkbaar niet gewoon om te leven in een rechtsstaat.
 • Rik Clarysse

  4 maanden geleden
  Overal COVID paspoort invoeren, wie het niet kan voorleggen valt uit de boot voor alles. Basta.
 1. Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofdebat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik teruggekeerd”

  Vlaamse oppositie wil Jambon terughalen uit Davos voor stikstofde­bat: “Als ze het eerder hadden gevraagd, was ik terugge­keerd”

  PVDA, oppositiepartij in het Vlaams Parlement, heeft vanmiddag een stemming uitgelokt om minister-president Jan Jambon (N-VA) terug te roepen uit het Zwitserse Davos, waar hij het Wereld Economisch Forum bijwoont. Dat gebeurde nadat er heibel was in het Vlaams Parlement over het stikstofdossier. De vraag werd echter verworpen door de meerderheid. Jambon vindt het spijtig dat hij er niet bij was, reageert hij. “Als de oppositie het maandag had gevraagd, was ik teruggekeerd”, aldus de minister-president.
 1. Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfestival in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”
  Play
  Hasselt

  Kinderen onwel na meldingen over ‘needle spiking’ op tienerfes­ti­val in Hasselt: “Links viel iemand flauw, rechts viel iemand flauw. Het was heel akelig”

  Alle kinderen die zijn opgenomen nadat ze gisteravond onwel werden op het tienerfestival We R Young, mochten ‘s avonds nog het ziekenhuis verlaten. Het festival werd stilgelegd na verschillende meldingen van ‘needle spiking’. Er zou paniek ontstaan zijn onder de jonge festivalgangers, waarna de medische diensten werden overstelpt door jongeren met klachten van hyperventilatie. “Bij een aantal van hen zijn er sporen vastgesteld van wondjes die kunnen wijzen op eventuele naaldverwonding”, zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). “Het is nu afwachten om te zien of de verwondingen door naalden komen”.