De stijgende gas- en elektriciteitsprijzen dreigen steeds meer Vlaamse gezinnen de “energiearmoede” in te drijven.
Volledig scherm
PREMIUM
De stijgende gas- en elektriciteitsprijzen dreigen steeds meer Vlaamse gezinnen de “energiearmoede” in te drijven. © Shutterstock

ONZE OPINIE. Hoe zorgen we dat corona na een gezondheidscrisis geen sociale crisis wordt?

De nasleep van de coronacrisis maakt het leven duurder voor wie het al moeilijk had, en doet het nog meer swingen voor wie sowieso al in de 'roaring twenties' leefde. Waar het virus in het heetst van de pandemie nog de "grote gelijkmaker" heette te zijn - het trof iedereen - dreigt het de komende maanden net voor groeiende ongelijkheid te zorgen. Het meest recente voorbeeld: de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen dreigen steeds meer Vlaamse gezinnen de energiearmoede in te drijven.

16 reacties

 • Daniel Bamps

  4 weken geleden
  De overheid is grotendeels verantwoordelijk voor de hoge energie en tankprijzen . Juist langs hun taks op energie en accijnsen op brandstoffen willen ze het gat in de begroting proberen te dichten. Het is te gemakkelijk om dat op de rug van vraag en aanbod te willen schuiven.
 • daan aerts

  1 maand geleden
  Verhuizen want de overheid heeft dat al lang beslist.
 • Gino SINNESAEL

  1 maand geleden
  Deze 'sociale crisis' is er omdat Vivaldi het vaccin niet durft te verplichten uit schrik van stemmenverlies. Dan maar de strategie 'Verdeel en heers'. Sedert wanneer mag een cafébaas mijn identiteitskaart vragen? Is dat niet voorbehouden aan politiediensten en hooguit sommige ambtenaren? Of kunnen we binnenkomen met andermans pasje in deze groeiende 'pasjesmaatschappij'? De PCR-test om een pasje aan te vragen mag 72 uur oud zijn. Alsof men in 71 uur tijd niet kan besmet worden...
 • wim gijsels

  1 maand geleden
  Beste, De coronacrisis IS een sociale crisis. Een lockdown overleven in een mooi huis met tuin waarin een nieuw zwembad is uitgegraven (we kunnen nu toch niet op vakantie) naast de trampoline is net iets makkelijker, dan wanneer je met 5 op een klein appartementje verplicht wordt om op elkaars lip te zitten. Of je zal daar maar zitten met 3 kids op dat appartementje met 1 laptop. En ze moeten allemaal online les volgen via een slechte internetverbinding.
 • Jean Donny

  1 maand geleden
  De kloof tussen arm en rijk zal stijgen, de stijgende prijzen en de index in procenten zal daar mede voor zorgen. Ook hebben we de bodem van de schatkist er al helemaal onderuit gehaald, door ondoordacht geld rond te strooien. Eens zullen onze politiekers hunne kop uit het zand moeten halen en hun verantwoordelijkheid opnemen saneren, herstructureren en ook in eigen vel snijden. Wat er anders gaat volgen durf ik niet meer aan denken.