Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. © Photonews

ONZE OPINIE. Het wordt tijd om ook andere data te prikken, dan die van onze spuit

‘Alle coronamaatregelen verlengd tot 1 maart.’ Zo ineens. Het is dat ik recht stond in de frituur, of ik was dinsdagavond van mijn stoel gevallen. Maar al snel werd gezegd dat het eigenlijk niets betekende: eerdere versoepelingen werden niet uitgesloten, dat Ministerieel Besluit was er alleen maar voor de rechtszekerheid. Vrij vertaald: juridisch geneuzel, waar wij ons niets van aan hoeven te trekken. 

29 reacties

 • Bart Timperman

  4 dagen geleden
  Dat die maatregelen verlengd gingen worden was eigenlijk geen nieuws, dat wist iedereen met gezond verstand al. M'n moet zelfs rekening houden dat deze tot de zomer zullen duren zolang de besmettingen niet voldoende zakken en de meeste vaccinates gedaan zijn. Strengere maatregelen nu zouden kunnen helpen om vroeger versoepelingen te kunnen invoeren later maar nu gaat alles op een sukkelgangetje.
 • van roy jozef

  5 dagen geleden
  Minister spelen is een kwestie van postjes onder elkaar verdelen. Of die werkelijk bekwaam zijn die benoemden is wat anders. Eén feit is zeker er zijn veeeeel te veel van die vet betaalde benoemde tijdelijke postjes. Het juiste diploma of ervaring is maar bijzaak als er verdeeld wordt.
 • Ines HUBERT

  5 dagen geleden
  Of er versoepelingen kunnen of niet en of de vaccinatiestrategie op iets trekt is hier zelfs niet aan de orde : gewoon communiceren blijkt al een probleem. Indien men mensen wil blijven motiveren om de regels te volgen moet men ze ook correct en met respect behandelen... dit gebeurd nu niet. Dus gaan vele mensen de volgende maanden beginnen afhaken, dit is de realiteit.
 • Patrick Jonckheere

  5 dagen geleden
  Dat al die betweters eens afkomen met een oplossing alvorens kritiek te spuien. Niets doen en afbreken is gemakkelijker dan oplossingen aanbieden.
 • kris platteau

  5 dagen geleden
  Valere Coeckelberghs schiet niet op de pianist(e) aub. Astrid haalt hier een probleem aan, is er niet de oorzaak van. Er is nog nooit een probleem opgelost door er over te zwijgen.
 1. ‘Jonagoldman’ die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy, Gegevensbeschermingsautoriteit geeft hem gelijk
  Play
  Veurne

  ‘Jonagold­man’ die Al­di-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy, Gegevensbe­scher­mings­au­to­ri­teit geeft hem gelijk

  De man die in het Aldi-filiaal van Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer beschikbaar waren, heeft bij de politie klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie Spoorkin (Veurne, Alveringem, Lo-Reninge). De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid. De Gegevensbeschermingsautoriteit geeft de man alvast gelijk. “Stiekem filmen is verboden.”
 1. Zo vraag je een compensatie voor je zonnepanelen aan
  Play
  Uitgelegd

  Zo vraag je een compensa­tie voor je zonnepane­len aan

 2. Is dit de droomhond van elke man?
  Play

  Is dit de droomhond van elke man?