Premier Alexander De Croo (VLD) en Vlaams Minister-president Jan Jambon (NVA) op het overlegcomité deze vrijdag
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (VLD) en Vlaams Minister-president Jan Jambon (NVA) op het overlegcomité deze vrijdag © Belga

ONZE OPINIE. “Het Overlegcomité organiseert geklaag, gezeur en zorgt voor een exponentiële stijging van wie zich verongelijkt voelt. Stop ermee”

Laat dit het laatste Overlegcomité zijn geweest. Het organiseert geklaag, gezeur en zorgt voor een exponentiële stijging van wie zich verongelijkt voelt. Om dan - zoals deze vrijdag - slappe compromissen te baren waar iedereen ontevreden over lijkt. Dat het anders kan, bewijzen sommige Europese landen. Uiteraard worstelen Frankrijk of Duitsland ook met de grillen van corona. Maar ze hebben duidelijke grenzen bepaald in de besmettingscijfers en de maatregelen die daar voor bepaalde sectoren bijhoren, waardoor niet élke week opnieuw élke lobbygroep moet strijden voor zijn zelfbehoud. “Waarop wacht ons land?”, schrijft adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen. “Weg met het ‘onzekerheidscomité’ dat wekelijks een hele maatschappij nerveus maakt.”

110 reacties

 • Gino Denil

  6 maanden geleden
  De strategie van de verrotting en onbestuurbaarheid - waar Jambon de verkiezingen mee instapte - slaagt. Toch iets waar de N-VA sterk in is.
 • Willy cammaerts

  6 maanden geleden
  Dat comite is op zich geen probleem, het is het volk dat er in zit. Met aan de ene kant een aantal experten die dezelfde adviesen geven als pakweg Duitsland of Frankrijk, en aan de andere kant een aantal politiekers die met moeite het niveau van een parochieraad halen, maar omdat ze zich minister-president of minister van onderwijs mogen noemen, denken dat ze ook continu hun politieke spelletjes kunnen spelen, en geen verontwoordelijkheid dragen.
 • Jacky Denayer

  6 maanden geleden
  Va dit weekend waren er grote massa evenementen voorzien in Antwerpen. Elke burgemeester heeft de tools om in te grijpen.behalve De Wever, laf als altijd stuurt hij Jambon in de vuurlinie om de evenementen sector aan te pakken . Jambon in zijn klassieke stijl maakt er een zootje van ,spreekt zelfs niet meer over de reden van zijn tussenkomst en is nu tevreden omdat de scholen pas binnen twee weken sluiten..Qué ? Gelukkig zal het virus zich intussen koest houden.
 • marie oostens

  6 maanden geleden
  Verkiezingsresultaten zijn blijkbaar voor velen veel belangrijker dan de volksgezondheid. De politici zijn doof voor de verzuchtingen van de bevolking en nog belangrijker voor die van de wetenschappers.
 • Pedro De Geest

  6 maanden geleden
  Zoals steeds blijft de PS de baas in ons land. De enige partij die in alle regeringen zit en het voor het zeggen heeft. Ook de Waalse onderwijsminister was tegen de sluiting van de scholen, ook Di Rupo kantte zich tegen de vroegere sluiting van de horeca.
 1. Meer meldingen van ‘needle spiking’: prikletsels gevonden bij fans KV Mechelen, ook 2 mogelijke slachtoffers tijdens Belgian Pride Parade
  Play
  21

  Meer meldingen van ‘needle spiking’: priklet­sels gevonden bij fans KV Mechelen, ook 2 mogelijke slachtof­fers tijdens Belgian Pride Parade

  Er zijn wel degelijk letsels van naaldinjecties gevonden bij enkele slachtoffers die zaterdag onwel werden tijdens de wedstrijd KV Mechelen-Racing Genk. Dat bevestigt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande van de zone Mechelen-Willebroek aan onze redactie. Ook de organisatoren van de Belgian Pride in Brussel hebben nu meldingen gekregen van mensen die zaterdag een prik hebben gekregen: één slachtoffer stapte ook naar de politie.
 2. Man met alarmpistool lost schot in school Anderlecht en slaat daarna op de vlucht: wapen teruggevonden
  Play
  Brussel

  Man met alarmpi­stool lost schot in school Anderlecht en slaat daarna op de vlucht: wapen teruggevon­den

  In Anderlecht is deze maandagmiddag een gewapende man binnengedrongen in de school L’Institut de la Providence. Daarbinnen bedreigde hij een leerkracht en loste daarbij ook een schot. Dat bevestigt de politiezone Brussel-Zuid. “De man is nog niet opgepakt”, aldus de politiewoordvoerster. Een alarmpistool werd in de nabijheid van de school aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek.