Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Sammy Mahdi (CD&V). © Photonews

ONZE OPINIE. Het moeilijke midden van Mahdi

De maatregelen voor migratie van Sammy Mahdi hebben maar een kleine kans op slagen. De staatssecretaris moet aan de ene kant rekening houden met een coalitiepartner zoals Ecolo die voluit voor een algemene regularisatie van sans-papiers pleit. Aan de andere kant wet een sterk rechts oppositieblok de messen voor elke maatregel die niet kordaat genoeg klinkt. Zie daar het moeilijke midden van Mahdi.

11 reacties

 • Marc Baeyens

  4 dagen geleden
  Mijn mening. Mahdi zit volledig in lijn met het beleid van Francken. Ofwel keert de cD&v volledig haar kar, ofwel zit hij daar niet op zijn plaats.
 • Wilfried Vanden Berg

  5 dagen geleden
  Ik heb hem bezig gezien in De Afspraak . Puur stemmen ronselen voor zijn ondergaande partijtje van amper 10%.. Zou zijn eigen volk verkopen voor een beter postje . CD&V gaat ook dankzij hem verder onderuit .
 • marcel mampaey

  6 dagen geleden
  de geschiedenis herhaalt zich . toen ecolo groen in de regering zat hebben ze al eens een regularisatie gedaan. 100.000 nieuwe Belgen erbij op 1 dag hun kiezers . deze keer zullen het er meer zijn. ecolo groen heeft het achter de schermen voor het zeggen in deze vivaldi nepregering. wat gaan we nog allemaal meemaken. Belgie het land van melk en honing
 • Danny Govaerts

  1 week geleden
  Misschien toch tijd om de stekker uit de regering te trekken. Ze zullen om die reden meer stemmen over houden dan dat ze zonder protest de rit uit rijden tot 2024 want onder de huidige omstandigheid halen ze de kiesdrempel niet meer dankzij groen en ecolo. Dat ze laten zien dat ze haar op hun vlaamse tanden hebben. Zonder hun geen nationale regering.
 • PETER PERMENTIER

  1 week geleden
  Als de Franstaligen er zo op staan om alle illegalen en asiel zoekers een onderdak moet worden gegeven, ik zou voorstellen om alle personen in dit geval door te zenden naar Wallonie, daar is meer ruimte voor te leven dan in Vlaanderen