'Maar je hoefde cultuur toch niet te sluiten?', staat er op een spandoek tijdens de recent grote betoging van de cultuursector in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
'Maar je hoefde cultuur toch niet te sluiten?', staat er op een spandoek tijdens de recent grote betoging van de cultuursector in Brussel. © Marc Baert

ONZE OPINIE. Het loont weer de moeite om een maatregel aan te vechten. Het Overlegcomité zal voortaan op zijn tellen moeten passen

Geen toegevingen voor de cultuursector, zo leek het gisterenmiddag na overleg met minister Vandenbroucke. Zoals verwacht dus: want zelfs als Vandenbroucke zich al van zijn meest volatiele en toegeeflijke kant zou willen tonen, kon hij daar ook niet in zijn eentje over beslissen. Maar plots gooide de Raad van State een bommetje - diezelfde Raad van State, die zich tot nu toe nochtans zeer terughoudend had opgesteld tegenover de batterij aan coronamaatregelen. 

28 reacties

 • Polutnik Ronald

  1 jaar geleden
  Dus maatregelen dienen voor niets , hopelijk zullen ze stoppen met subsidies uit te delen aan de cultuur sector . Want dat dient voor niets , en het is gewoon voor enkelingen en kost de belastingbetaler hopen geld . Steek het geld in de pensioenkas die ze al meer 20 jaar aan het hervormen zijn
 • Bosco Jimmy

  1 jaar geleden
  Christiaan Vernist, ik ken heel wat mensen in de zorgsector die absoluut geen probleem hebben met de cultuursector en er zelfs naartoe gaan om zich te een heel heel klein beetje te kunnen ontspannen. Het grootste probleem is openbaar vervoer (overvolle bussen, metro's, treinen,...). Daar heeft men tot op heden geen oplossing. Zaken verbieden waar er geen problemen zijn is gewoon niet slim en mensen zetten zich er tegen. Investeer in de zorgsector! Hoeveel bedden zijn er bijgekomen sinds 2020?
 • dirk liekens

  1 jaar geleden
  We mogen blij zijn met VDB met een ander zou de ramp niet te overzien zijn, ik zou niet weten wie het beter zou doen.
 • guido Bervoets

  1 jaar geleden
  Hopelijk is deze overwinning geen vergiftigd geschenk voor een groot deel van de sector. Ze mogen dan wel de zaak openen, maar door de beperkingen is het niet rendabel maar kunnen dan wel niet rekenen op subsidies. Dan verliezen ze alleen maar.
 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  Stel voldoende maatregelen in zodat geen enkele sector moet sluiten en het aantal besmettingen toch onder controle blijft.