Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Baert

ONZE OPINIE. Het jaar van de onzekerheid: hoe gaan we om met een jaar zonder plannen?

Net nu er met de vaccins wat hoop begon te gloren, duikt er een nieuwe variant op van het coronavirus die weer nieuwe onzekerheid brengt. En met de stagnerende cijfers lijkt niemand nog te geloven dat er in januari ruimte komt voor versoepelingen. De premier maakte zich sterk dat 2021 het “jaar van de hoop” moet worden. Maar wie er wat zwartgalliger naar kijkt, kan het evengoed “het jaar van de onzekerheid” noemen. Hoe gaan we om met een jaar waarin plannen maken onmogelijk lijkt?

8 reacties

 • Michaël Nicolaas

  1 maand geleden
  In Wit Rusland bombardeert de media de mensen niet in depressie, wordt er niet getest en is alles open, zonder slavenmaskers en asocial distancing. Resultaat ? De laagste cijfers qua doden van heel de wereld. De niks helpende maatregelen hier veroorzaken sterfte, armoede, psychosen, onvruchtbaarheid door de handgels en waarschijnlijk ook die vaccins. Ik denk dat ik maar eens verhuis uit dit tranendal.
 • Jos Mardig

  1 maand geleden
  Dan beste Stefan, leer je leven met 20000 slachtoffers per jaar, en laat je de Maatschappij weer opstarten. Zoniet is het binnen een jaar gedaan met de welvaart. Een virus heeft een natuurlijk verloop, en zwakt automatisch af over de jaren. Na vijf jaar hebben we dan 100000 slachtoffers maar zijn er nog steeds 11000000 Belgen over...
 • Stefan Klemic

  1 maand geleden
  De vraag wordt of die vaccins hun werk goed doen, en ook tegen varianten van het virus werken. Zo ja, dan denk ik dat we in de loop van 2022 weer redelijk normaal kunnen leven. Zo neen, dan was 2020 het begin van hoe de rest van ons leven er uit zal zien. Zwartgallig misschien, maar het lijkt me de enige manier om hieruit te raken en als die niet werkt, tja, wat moet je dan??
 • Dirk De Buyst

  1 maand geleden
  Hier is die zeveraar weer... zoveel mensen kunnen nooit plannen maken, zelfs niet in normale tijden.
 • Ruud Moret

  1 maand geleden
  2021 wordt geen jaar zonder corona. Dat virus zal ons blijven achtervolgen zolang we er niets concreets tegen doen. De Croo en Vandenbroucke doen niets wezenlijks aan deze crisis, maar je kunt hun niets verwijten - niemand in het buitenland doet iets. Merkel, ja, en Boris Johnson, omdat hij moet. Maar waar is Europa? (Waar is dat figment van onze ideeën ooit geweest eigenlijk?) 2021 wordt een jaar van strijd tegen corona. Wie neemt het initiatief? Merkel? Macron? IEMAND moet het doen!
 1. ONZE OPINIE. Niet morgen of overmorgen maar gisteren hadden al die Europese slimme koppen de violen moeten stemmen
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Niet morgen of overmorgen maar gisteren hadden al die Europese slimme koppen de violen moeten stemmen

  Blauwe maandag, gisteren. Niet omdat we de pr-stunt van een reisbureau geloven, maar omdat het door de politiek aangekondigde 'jaar van de hoop' weinig hoopvol begon. De zogenaamde Britse variant van het virus dat ons nu al een jaar in de knoet houdt, laat zijn snelle en venijnige tentakels zien. Zie de uitbraak in het West-Vlaamse Houthulst. Ook elders gaan de lichten op rood. Snel schakelen, is het antwoord. Maar de algemene verdediging hapert.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen

 2. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?