Marc Baert
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Baert

ONZE OPINIE. Het jaar van de onzekerheid: hoe gaan we om met een jaar zonder plannen?

Net nu er met de vaccins wat hoop begon te gloren, duikt er een nieuwe variant op van het coronavirus die weer nieuwe onzekerheid brengt. En met de stagnerende cijfers lijkt niemand nog te geloven dat er in januari ruimte komt voor versoepelingen. De premier maakte zich sterk dat 2021 het “jaar van de hoop” moet worden. Maar wie er wat zwartgalliger naar kijkt, kan het evengoed “het jaar van de onzekerheid” noemen. Hoe gaan we om met een jaar waarin plannen maken onmogelijk lijkt?

8 reacties

 • Michaël Nicolaas

  2 jaar geleden
  In Wit Rusland bombardeert de media de mensen niet in depressie, wordt er niet getest en is alles open, zonder slavenmaskers en asocial distancing. Resultaat ? De laagste cijfers qua doden van heel de wereld. De niks helpende maatregelen hier veroorzaken sterfte, armoede, psychosen, onvruchtbaarheid door de handgels en waarschijnlijk ook die vaccins. Ik denk dat ik maar eens verhuis uit dit tranendal.
 • Jos Mardig

  2 jaar geleden
  Dan beste Stefan, leer je leven met 20000 slachtoffers per jaar, en laat je de Maatschappij weer opstarten. Zoniet is het binnen een jaar gedaan met de welvaart. Een virus heeft een natuurlijk verloop, en zwakt automatisch af over de jaren. Na vijf jaar hebben we dan 100000 slachtoffers maar zijn er nog steeds 11000000 Belgen over...
 • Stefan Klemic

  2 jaar geleden
  De vraag wordt of die vaccins hun werk goed doen, en ook tegen varianten van het virus werken. Zo ja, dan denk ik dat we in de loop van 2022 weer redelijk normaal kunnen leven. Zo neen, dan was 2020 het begin van hoe de rest van ons leven er uit zal zien. Zwartgallig misschien, maar het lijkt me de enige manier om hieruit te raken en als die niet werkt, tja, wat moet je dan??
 • Dirk De Buyst

  2 jaar geleden
  Hier is die zeveraar weer... zoveel mensen kunnen nooit plannen maken, zelfs niet in normale tijden.
 • Gert Destoop

  2 jaar geleden
  2021 wordt geen jaar zonder corona. Dat virus zal ons blijven achtervolgen zolang we er niets concreets tegen doen. De Croo en Vandenbroucke doen niets wezenlijks aan deze crisis, maar je kunt hun niets verwijten - niemand in het buitenland doet iets. Merkel, ja, en Boris Johnson, omdat hij moet. Maar waar is Europa? (Waar is dat figment van onze ideeën ooit geweest eigenlijk?) 2021 wordt een jaar van strijd tegen corona. Wie neemt het initiatief? Merkel? Macron? IEMAND moet het doen!
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  3

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 3. WEERBERICHT. Hittegolf gaat vandaag van start en zal 8 tot misschien zelfs 12 dagen duren: dit weekend temperaturen tot wel 35 graden
  Play

  WEERBE­RICHT. Hittegolf gaat vandaag van start en zal 8 tot misschien zelfs 12 dagen duren: dit weekend temperatu­ren tot wel 35 graden

  Naar alle waarschijnlijkheid begint vandaag de eerste hittegolf van het jaar, al kan die pas vrijdag officieel afgekondigd worden. De maxima liggen vandaag rond 23 of 24 graden op de Ardense hoogten, tussen 25 en 27 graden in het centrum en rond 28 of zelfs 29 graden in Belgisch-Lotharingen. Later deze week worden er dan weer temperaturen tot wel 35 graden verwacht: “We staan voor de warmste week van het jaar”, volgens weerman David Dehenauw.