Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open VLD).
Volledig scherm
PREMIUM
Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open VLD). © Belga

ONZE OPINIE. Gevangenen moeten niet in de watten worden gelegd. Maar het mag waardiger zijn dan eten op het toilet

Een tijdelijk probleem. Zo leek minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) de overbevolking in onze gevangenissen te bestempelen. Een tijdelijk probleem dat nu tijdelijk opgelost wordt door 280 bedden in de gevangenissen bij te plaatsen. Twaalf maanden maximaal. P.S.: het is verlengbaar met zes maanden. P.P.S.: als het moet ook langer. Nu al worden matrassen onder het stapelbed geduwd als de celdeur open moet. Met drie in plaats van twee in een kleine cel. Een cel met maar twee stoelen en één tafel. De derde gedetineerde eet op het toilet.

70 reacties

 • alex de witte

  2 weken geleden
  Haren, de O zo prachtige nieuwe gevangenis, met 1200 plaatsen, terwijl er in Sint-Gillis al 900 man zit, dus 900+ Vorst + Berkendaal = Overbevolking in Haren, hun zo goede nieuwe gevangenis. Typisch België : We gaan iets nieuws bouwen maar het is veel te klein ! Prachtig land toch met al zijn nutteloze uitgaven.
 • Eric Roeloffzen

  2 maanden geleden
  Gratis onderdak met alle voorzieningen, zo lang je wil in bed blijven liggen en je kunt nog een centje bij verdienen. Dan zat ik vroeger in een slechtere situatie, terwijl dat nu alles versleten is.
 • van leeuwen leroy

  3 maanden geleden
  Hoe kan je dat nu luxe noemen? Sommige mense hier leven 8n sprookjes... Je kan nog een tv or radio hebben maar hiervoor moet ook betaalt worden en de tv kabel is ook gehoord...buiten dat ben je nog altijd je vrijheid kwijt...als je dat als luxe zit mss moet je t eens een dag proberen alvorens vooraan te staan met je mening wasr je blijkbaar geen flauw benul van hebt.
 • Marcus Vadis

  5 maanden geleden
  Men moet criminelen meer straffen met zware geldboetes, zeker voor hen die het geld hebben, ipv gevangenisstraffen die ons veel kosten.
 • DIRK VAN DESSEL

  5 maanden geleden
  Waarom niet ? Ik drink mijn ochtenlijke koffie immer neergevlijd op de porseleinen troon