Een coronapatiënt wordt omringd door medisch personeel in het ziekenhuis. Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een coronapatiënt wordt omringd door medisch personeel in het ziekenhuis. Archiefbeeld. © Reuters

ONZE OPINIE. Getater door elkaar zorgt niet voor duidelijkheid, noch voor een breder draagvlak of meer vertrouwen

Is het omdat Belgen chaos gewoon zijn? Is het omdat we opgroeien in een ingewikkeld land dat sommigen denken dat Belgen tegen wat herrie kunnen? Experts en politici losten elkaar de voorbije dagen af alsof ze deelnamen aan een estafette. Het duizelt, als je alle meningen over de vierde golf moet volgen. Nekpijn krijg je van het rondkijken wie wat precies ergens zei. Hoofdpijn van wat de oplossing dan moet zijn. 

6 reacties

 • jan boden

  2 maanden geleden
  Alleen politici beschikken over het alleenrecht om zonder kennis van zaken te komen tateren.
 • Willy van craen

  2 maanden geleden
  Voor de meeste burgers is het duidelijk dat de regeringsleiders het niet kunnen. De Croo heeft niet de macht of durf. We blijven dus ronddraaien als op een paardemolen en niemand van onze leiders trekt aan de flos door recht te staan.
 • Francis Beckers

  2 maanden geleden
  Een korte maar VOLLEDIGE lockdown voor iedereen is de enige juiste oplossing. Dan hoeft niet iedereen te klagen en te beweren dat ze zogezegd coronaproef handelen terwijl de cijfers drastisch stijgen. Stop onmiddellijk met lichtfeesten,bierproeverijen,voetbalsupporters en alle andere evenementen waar duizenden mensen samen komen. Maar daar is politieke moed voor nodig en dat is nu juist het enige wat we missen.
 • Michel Werbrouck

  2 maanden geleden
  Volledig juist. Dit is de eerste keer dat ik een gefundeerde maar volledig juiste opmerking lees. Eindelijk. Ik hoop dat de politiek dit leest.
 • leopold van heurck

  2 maanden geleden
  Alles op slot punt ,denk aan de mensen in de zorg.
 1. De laatste woorden van Dean tegen zijn moeder: “Dag mama, ik ga je missen”

  De laatste woorden van Dean tegen zijn moeder: “Dag mama, ik ga je missen”

  “Dag mama, ik ga je missen”. Dat waren de laatste woorden van de 4-jarige Dean Verberckmoes toen hij mama Elke afgelopen woensdag uitzwaaide. De vermiste kleuter is gisteravond dood teruggevonden in de Nederlandse provincie Zeeland. Zijn lichaam was gedumpt op een afgelegen parkeerplaats, aan het water in Neeltje Jans. Dave De Kock was eerder op de dag al opgepakt. Op de verlaten plek waar Dean gevonden werd, werd al een beertje achtergelaten.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.