Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ONZE OPINIE. “Geef elk kind in quarantaine de kans om thuis les te blijven volgen”

Het schooljaar is nog maar goed twee weken bezig, of op verschillende plaatsen zijn kinderen en jongeren al verplicht in thuisquarantaine geplaatst door een besmetting in hun omgeving. Sommige leerlingen kunnen volledig thuis les blijven volgen. Anderen krijgen amper les. Maar we mogen niet aanvaarden dat een gezond kind twee weken thuis zit zonder veel te doen, schrijft onze journaliste Astrid Roelandt. “Wie pech heeft, zit de komende maanden meer thuis dan op school. Dan moet elk kind in quarantaine de kans krijgen om de lessen te blijven volgen.” 

 1. Topmagistraat Sabbe krijgt schorsing van zes maanden (deels met uitstel) voor expliciete berichten en foto aan ondergeschikte

  Topmagi­straat Sabbe krijgt schorsing van zes maanden (deels met uitstel) voor expliciete berichten en foto aan onderge­schik­te

  Johan Sabbe (60), de procureur des Konings van Oost-Vlaanderen is zes maanden, waarvan drie maanden met uitstel, geschorst wegens grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de Gentse tuchtrechtbank maandagmiddag beslist. Zijn vroegere vrouwelijke chauffeur had klacht ingediend tegen hem. De tuchtrechtbank is niet bevoegd om zich uit te spreken over de mogelijke strafrechtelijke inbreuken, maar stelt dat Sabbe “de waardigheid van zijn ambt heeft aangetast”.
 2. “Tijd voor vergeving en verzoening”: koning Albert en koningin Paola hebben prinses Delphine op paleis ontvangen
  Play
  Royalty

  “Tijd voor vergeving en verzoening”: koning Albert en koningin Paola hebben prinses Delphine op paleis ontvangen

  Koning Albert II (86) en koningin Paola (83) hebben afgelopen weekend een ontmoeting gehad met Delphine van Saksen-Coburg (52), die op 1 oktober officieel erkend werd als prinses. Dat meldt het koninklijk paleis. Een opvallend verzoenend gebaar, want de relatie tussen de voormalige vorst en zijn buitenechtelijke dochter raakte helemaal verzuurd tijdens de juridische strijd, waarbij Delphine erkend wilde worden als de dochter van Albert.