Een Deense vrouw wordt gevaccineerd in het vaccinatiecentrum in het ziekenhuis van Slagelse, Denemarken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Deense vrouw wordt gevaccineerd in het vaccinatiecentrum in het ziekenhuis van Slagelse, Denemarken. © Reuters

ONZE OPINIE. Geef alle Belgen hun vaccin even snel als de Denen. Is dat te veel gevraagd?

De Deense regering belooft dat alle Denen nog vóór de start van de zomer gevaccineerd zullen zijn tegen corona. “Verbluffend”, vindt onze journalist Jeroen Bossaert. “Op het moment dat zij al kunnen stoppen, zullen wij pas beginnen aan het inenten van de brede bevolking. En nee, daar zijn geen excuses voor.”

36 reacties

 • Agnes Naudts

  2 weken geleden
  Denemarken is dan ook een normaal land met een normale structuur. 1 regering die beslist en vooral ook een bevolking die niet eerst aan het eigen belang denkt, maar meer in een gemeenschapsgevoel denkt. De spuiten worden daar centraal besteld. Hier in België moet daar eerst een intergouvernementele werkgroep over beslissen wie daar bevoegd voor is. Afschaffen van die nutteloze regeringen is de enige oplossing.
 • Dirk De Buyst

  2 weken geleden
  Tegen dat ‘iedereen’ gevaccineerd is in België zijn we herfst 2021. En verwacht niet dat alles dan ook meteen terug ‘als voorheen’ zal zijn.
 • Geert De Meyer

  2 weken geleden
  Het zal zo simpel niet zijn zeker. Het is niet omdat je een grote zaal hebt dat je kan beginnen. Veel mensen samen op één plaats kan al niet. Kijk naar de verkiezingen. Dan moeten er lijsten zijn die constant update zijn want we moeten twee keer gaan en wie heeft welke vaccin nog te goed. Dan nog het personeel en logistiek. Leertje stoken is niet moeilijk.
 • Nick Mees

  2 weken geleden
  Daarvoor zijn capabele politici nodig.
 • Arthur Morgan

  2 weken geleden
  Moest België 1 regering hebben met max 10 ministers, zoals een normaal land, dan was dat hier ook perfect mogelijk.
 1. OVERZICHT. 1,85 procent van Belgen kreeg al vaccin: zo doen we het in vergelijking met de rest van de wereld
  18

  OVERZICHT. 1,85 procent van Belgen kreeg al vaccin: zo doen we het in vergelij­king met de rest van de wereld

  Sinds de 96-jarige Jos Hermans op 28 december als eerste Belg een goedgekeurd coronavaccin toegediend kreeg, zijn al meer dan 192.000 spuitjes gezet in ons land. De meesten kregen nog maar één prik, 584 landgenoten zijn al volledig beschermd. Daarmee is 1,85 procent van alle Belgen al minstens gedeeltelijk ingeënt tegen het virus. Net niet genoeg om de top vijftien te halen in Europa en op grote afstand van koploper Israël, dat al bijna een derde van haar bevolking inentte.
 2. Bende van Nijvel-special van podcast de volksjury vanaf donderdag online: “Van luisteraars kregen we te horen dat we hun vriendinnen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”
  INTERVIEW

  Bende van Nij­vel-special van podcast de volksjury vanaf donderdag online: “Van luiste­raars kregen we te horen dat we hun vriendin­nen in de lockdown zijn, dat doet echt deugd”

  Luisteraars van de podcast de volksjury - met kleine letters - hebben komende donderdag met stip aangeduid in hun agenda. De eerste aflevering van hun langverwachte bende van Nijvel-special is dan te luisteren via de podcastkanalen. Op vier jaar tijd is “de uit de hand gelopen interesse in true-crime” van Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck een van de grootste Vlaamse podcasts geworden. Elke aflevering bereiken ze meer dan 25.000 luisteraars waarvan een aanzienlijk deel uit Nederland.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama