BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ONZE OPINIE. Er zijn geen alternatieven meer: het is of de noodrem of de perte totale

Iedereen die graag een lockdown wil, is gek. Het is een gruwelijk paardenmiddel met een hele resem bijwerkingen — van leerachterstand tot sociaal isolement. En het druist in tegen alle persoonlijke vrijheden waaraan we zo gehecht zijn. Het is de reden waarom deze krant steeds heeft gepleit voor slimme in plaats van strenge maatregelen. Alleen: vandaag moet je vaststellen dat dit land er nooit in is geslaagd om daar werk van te maken. De toestand is nu zo dramatisch dat voor het eerst in de moderne geschiedenis onze gezondheidszorg dreigt te kapseizen. Op zo’n moment rest nog slechts één conclusie: sluit alles wat gesloten kan worden. 

44 reacties

 • NICO LOUWYCK

  2 jaar geleden
  Maak dit eens de werkgevers wijs.
 • Francky De Gloire

  2 jaar geleden
  En als er na enkele weken van volledige lockdown de cijfers nog steeds omhoog gaan, wat gaan de experts dan doen ? Mr Vanranst, Mevr Vlieghe.... graag uw antwoord !
 • KELLY VERHOENE

  2 jaar geleden
  Zolang economische redenen de bovenhand hebben, zal het mensenlevens blijven kosten..
 • Werner Verheyden

  2 jaar geleden
  Mijn gedacht heel simpel zware grens controles iedereen laten werken extra voorzichtig zijn veel controles van de FOD op inbreuken 1000 euro boetes ze zullen het wel leren en de kleuters 1 ste 2de en 3de dicht er is toch niets besmettelijke dan een kind lager hoger en universiteit via computer les krijgen. Als ik zie elke dag over volle bussen en trams prop vol school kinderen kan toch niet zo moeilijk zijn.
 • Ed Vandermeirsch

  2 jaar geleden
  Neem voor 1 keer een voorbeeld aan de Chinezen : bouw onmiddellijk in spoedtempo bijkomende en zelfs volledig afzonderlijke kliniekruimtes. Zij deden het. Wat gaan wij doen wanneer zich in de toekomst mogelijks nog een erger virus zich kan verspreiden?Bv eenvoudig via de lucht. Zorg ook voor voldoende opgeleid personeel. Is deze er niet : er is ook nog de vrijwillige hulpverlening, zoals deze ook in oorlogstijd werd verleend.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.