Alexander De Croo gisteren in de Kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander De Croo gisteren in de Kamer. © Belga

ONZE OPINIE. Eerder dan vallen, is stagneren de ergste uitkomst

Alexander De Croo (Open Vld) maakt op de Olympische Spelen van 2024 kans op goud op de evenwichtsbalk. Zo vaak zal hij de komende jaren moeten laveren tussen links en liberaal. De eerste oefening over het loonoverleg zorgde al voor moeilijkheden. De sociale partners gooiden de handdoek in de ring, vervolgens riepen socialisten en liberalen: en garde! Schermen is een aparte discipline op de Spelen.

12 reacties

 • Eddy Jans

  2 jaar geleden
  Een regering die zijn bevolking vanalles oplegt op een ongrondwettelijke manier en ons democratisch bestel op de helling zet. Niet mijn regering
 • Yolande MARIS

  2 jaar geleden
  Deze premier wringt zich in alle bochten om zijn postje te behouden,hij wil een kost wat kost een zitje bij de EU en zal niet aarzelen om ons land in de uitverkoop te zetten net als Verhofstadt.
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  De kibbel-regering is van start gegaan. Daartegenover zal de vorige kibbelregering in het niets verdwijnen want nu gaat het over de fundamenten van het welzijn in dit land. Het is niet meer de partij in het midden van het bed maar de twee uitersten van het bed tegen elkaar.
 • Gino Sinnesael

  2 jaar geleden
  De premier wil 'het moedige midden' zijn tussen liberale en communistische standpunten. Een wereldprimeur. Maar ondertussen weten we dat België alles aankan: gisteren kwam het zelfs grote nieuws van de OESO dat we kampioen in belastingen zijn. Als gepensioneerde betaal ik nog maandelijks een 'tijdelijke' crisisbelasting uit 1993, die nooit werd afgeschaft. Ook niet door de liberalen, die steeds de mond vol hebben om (zogezegd) tegen elke vorm van crisisbelastingen te zijn. Geloofwaardig?
 • Marianne Van den Lemmer

  2 jaar geleden
  Meer dan 1.000.000 Vlamingen zijn niet vertegenwoordigd in deze regering(en). Die sticker hangt op mijn raam en blijft daar zeker hangen tot de volgende verkiezingen : "NIET MIJN REGERING!"