Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © Getty Images

ONZE OPINIE. “Een overheid die ons belastinggeld niet kan beschermen tegen sjoemelaars, verdient het misschien gewoon niet”

Na de onthullingen over vermoedelijke fraude bij het contactonderzoek rijst de vraag hoe dit is kunnen gebeuren. “Het blijkt kinderspel om onze overheid op te lichten. En dat is verontrustend”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De achteloosheid en naïviteit waarmee sommige administraties en kabinetten omgaan met uw en mijn geld is wraakroepend.”

 1. België bij slechtste leerlingen van Europese klas voor uitrol 5G

  België bij slechtste leerlingen van Europese klas voor uitrol 5G

  De kans is maar klein dat België de Europese doelstelling haalt om tegen 2025 5G uitgerold te krijgen in alle stedelijke gebieden en op alle belangrijke transportroutes. Die inschatting maakt de Europese Rekenkamer in een audit van de implementatie van 5G-netwerken door de EU-lidstaten. Maar over vier andere landen is de Rekenkamer even pessimistisch. Vicepremier en minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) gaat ervan uit dat België tegen 2025 wél de Europese doelstelling op het vlak van de uitrol van 5G zal halen.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.