Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © AFP

ONZE OPINIE. “Een oprechte angst voor het vaccin koop je niet af door te dreigen met ontslag”

“Verplichte vaccinatie voor zorgverleners.” Het was één van de ronkende koppen, na het Overlegcomité in augustus. Ook toen wist men al: een sluitend wetgevend kader uitwerken, dat overeind blijft in de rechtbank, zal nog maanden op zich laten wachten. De overheid heeft zich hoe dan ook moeilijk gezet, door in navolging van Frankrijk en Italië een vaccinatieverplichting in te voeren. Want wie iets verplicht, moet ook sancties voorzien. Anders is het niet meer dan een loos dreigement. 

48 reacties

 • Yana Rutte

  4 weken geleden
  Hopelijk komt er dan heel snel een 'class action' rechtszaak tegen de overheid die de lichamelijke integriteit van de zorgmedewerkers niet respecteert. Ik dacht dat ze al te weinig zorgverleners hadden? Nu gaan ze die er zijn ook nog wegjagen... van inzicht gesproken!
 • Kim Verpoorter

  1 maand geleden
  Eerst mogen ze iedereen redden in de frontlinie en krijgen ze een applausje. Nu krijgen ze hun C4 als ze een vaccin weigeren dat toch niet doet wat men beloofd heeft.
 • Elsie Gosse

  1 maand geleden
  Ontslag houdt geen steek. Vergeet niet dat mensen die in de zorg werken patiënten ook kunnen besmetten met griep, verkoudheid, buikgriep, hepatitis C, aids, wratten, herpes en een heleboel andere aandoeningen als corona. Ze kunnen ook slecht geslapen hebben en medische fouten maken. Ga je ze dan allemaal verplicht slaappillen voorschrijven zodat ze goed geslapen hebben en minder fouten maken? Het leven bestaat nu eenmaal uit risico's. Wie dat niet aanvaardt sluit zich beter op in een bunker.
 • wil baken

  1 maand geleden
  Het vaccin blijkt nu inneens nutteloos...waarom zou je het dan nog nemen? de bevolking heeft braaf geluisterd en krijgt niks in de plaats, we zijn voor de gek gehouden.
 • Eric De Bruycker

  1 maand geleden
  Eerst waren alle zorgverleners helden...en nu verplicht vaccineren of anders schorsing of ontslag...schandalig.
 1. HLN is eerste nieuwsmerk in top 5 meest bezochte websites van België

  HLN is eerste nieuwsmerk in top 5 meest bezochte websites van België

  HLN staat als enige nieuwsmerk in de top 5 van populairste websites in België. Dat blijkt uit het nieuwe jaarrapport van de VRM, de Vlaamse regulator van de Media. HLN is de enige nieuwssite die zo’n unieke positie inneemt, en is daarmee populairder dan grote internationale spelers als Instagram, Twitter of Netflix. De cijfers komen uit een jaarlijkse vergelijking die de VRM - de onafhankelijke toezichtshouder van de media - jaar na jaar bijhoudt. HLN stond al langer als enige nieuwssite in de top 10, maar springt nu dus naar de vierde positie.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.