HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

ONZE OPINIE. “Een ingekorte dodentocht is symbool voor een paraplupolitiek die je stilaan overal vindt”

Gij zult geen 100 kilometer wandelen bij 33 graden. Doet u het op eigen houtje, geen haan die er naar kraait en geen leeuw die er om klauwt. Maar de Dodentocht - nomen est omen - moet er aan geloven, voor het eerst in 53 jaar. 65 kilometer. Geen meter meer. Dat is volgens liefhebbers niks en zeker niet dodelijk. Daar heeft ondergetekende weinig over te zeggen want voor haar is 30 kilometer al een dodelijke queeste. 

23 reacties

 • Paul Oosterlinck

  1 maand geleden
  mooi artikel en wat een bepampering alweer...
 • Chris Schotte

  1 maand geleden
  Goede beslissing. De zorgsector is al meer dan 2j over belast. Nu nog steeds door corona en uitgestelde behandelingen. Dus extra druk zoveel mogelijk vermijden.
 • gerry vermeulen

  1 maand geleden
  In een wereld vol met verstandige mensen zijn zo'n maatregelen niet nodig en zou haast niemand komen opdagen om bij 35 graden 100 km te wandelen. Helaas leven we niet in zo'n wereld, en zien de mensen geen gevaar, begrijpen de gevolgen van zo'n hitte niet en overschatten zichzelf. De spoeddienst zou weer overrompeld worden, een aantal doden en de vraag is of het dat waard is?
 • Albert SORGELOOS

  1 maand geleden
  Mijn ervaring met de dodentocht is dat de echte sfeer maar begint nadat het een paar uur terug klaar is. Daarvoor zijn er veel zombies bij en wordt er weinig gesproken. Tijdens de laatste kilometers worden de contacten gelegd en vriendschappen opgebouwd. Een 100 km op mijn eigen zou ik nooit doen. Zeker omdat ik het niet veilig vind zonder begeleiding, bevoorrading en toezicht van de dodentocht. Ik raad iedereen die commentaar geeft ook eerst eens het reglement door te nemen van de dodentocht.
 • Liesbeth Cuppens

  1 maand geleden
  Wie zegt dat men de tocht moet uitwandelen bij heet weer? Mensen zullen echt wel het verschil voelen tss mogelijkheid tot kunnen verderstappen of niet. De overheid moet die beslissing niet nemen. Sinds corona denkt men van hogerhand de bevolking te mogen sturen. Sorry, maar nee. De bevolking wil terug vrijheid en daarbij hoort keuze tss de Dodentocht stappen bij hitte niet. De enige toegeving moet wel zijn dat de organisatie deelnemers die op zijn van vermoeidheid mag verplichten te stoppen.