Archiefbeeld van een actie van Voorpost in Aarschot met hetzelfde spandoek dat in Mechelen gebruikt werd. De personen op de foto zijn niet veroordeeld in Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een actie van Voorpost in Aarschot met hetzelfde spandoek dat in Mechelen gebruikt werd. De personen op de foto zijn niet veroordeeld in Mechelen. © Repro Bollen

Onze opinie. Een gek kan het heft om velerlei redenen in eigen handen nemen. Daarom moet de vrijheid van meningsuiting nog niet op de schop

Een spandoek met 'Stop islamisering' en tekeningen van gesluierde vrouwen op. Daarvoor verdienen enkele leden van het extreemrechtse Voorpost een halfjaar cel, volgens een Mechelse rechter. Nu was die banner inderdaad plat populistisch en weinig smaakvol, daarom is het nog geen misdrijf. 

30 reacties

 • Emiel Van Roost

  2 jaar geleden
  Het recht op vrije meningsuiting aan banden willen leggen lijkt me een beetje fascistoide, niet echt liberaal, of vergis ik mij meneer de eerste minister.
 • Peter Van Dam

  2 jaar geleden
  Artikel 10 van het Universele Verdrag van de Rechten van de Mens. De vrije mening kan beperkt worden in bepaalde gevallen van bijvoorbeeld de veiligheid en gezondheid. De vrijheid van mening is niet zonder beperkingen om misbruik tegen te gaan van dat recht. En terecht ook. Dus stop met klagen over vrijheid van mening. Iedereen heeft die. Ook virologen. En als je die gaat bedreigen vervalt je eigen recht op die vrijheid van mening. En dat geldt ook voor de verdedigers van Jurgentje.
 • Dirk Van der Weeën

  2 jaar geleden
  Wij rekenen af de volgende verkiezing.
 • Paul Janssens

  2 jaar geleden
  Politiek benoemde rechters moeten daar weg,rechtspraak is te belangrijk om in handen te geven van zulke rechters,die zijn partijdig en dikwijls onbekwaam
 • Frank Hageman

  2 jaar geleden
  Vrije uitingen tot daartoe,maar provocerende uitlatingen is wat anders en die brengen geweld mee
 1. Kijk vannacht even omhoog: zie Mars van zijn beste kant én verduisterd door de maan

  Kijk vannacht even omhoog: zie Mars van zijn beste kant én verduis­terd door de maan

  In de nacht van 7 op 8 december is het zover. Mars bevindt zich dan op zijn dichtste punt bij de aarde voor dit decennium én staat op één lijn met de zon en aarde. De planeet is dan op zijn grootst en helderst. De uitgelezen kans om Mars eens te bekijken met het blote oog. Je krijgt er trouwens nog een zeldzaam spektakel bij. De maan zal de planeet een uur lang verduisteren. De volgende keer dat dit gebeurt is pas in 2059.