Archiefbeeld van een actie van Voorpost in Aarschot met hetzelfde spandoek dat in Mechelen gebruikt werd. De personen op de foto zijn niet veroordeeld in Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van een actie van Voorpost in Aarschot met hetzelfde spandoek dat in Mechelen gebruikt werd. De personen op de foto zijn niet veroordeeld in Mechelen. © Repro Bollen

Onze opinie. Een gek kan het heft om velerlei redenen in eigen handen nemen. Daarom moet de vrijheid van meningsuiting nog niet op de schop

Een spandoek met 'Stop islamisering' en tekeningen van gesluierde vrouwen op. Daarvoor verdienen enkele leden van het extreemrechtse Voorpost een halfjaar cel, volgens een Mechelse rechter. Nu was die banner inderdaad plat populistisch en weinig smaakvol, daarom is het nog geen misdrijf. 

30 reacties

 • Emiel Van Roost

  6 maanden geleden
  Het recht op vrije meningsuiting aan banden willen leggen lijkt me een beetje fascistoide, niet echt liberaal, of vergis ik mij meneer de eerste minister.
 • Peter Van Dam

  6 maanden geleden
  Artikel 10 van het Universele Verdrag van de Rechten van de Mens. De vrije mening kan beperkt worden in bepaalde gevallen van bijvoorbeeld de veiligheid en gezondheid. De vrijheid van mening is niet zonder beperkingen om misbruik tegen te gaan van dat recht. En terecht ook. Dus stop met klagen over vrijheid van mening. Iedereen heeft die. Ook virologen. En als je die gaat bedreigen vervalt je eigen recht op die vrijheid van mening. En dat geldt ook voor de verdedigers van Jurgentje.
 • Dirk Van der Weeën

  6 maanden geleden
  Wij rekenen af de volgende verkiezing.
 • Paul Janssens

  6 maanden geleden
  Politiek benoemde rechters moeten daar weg,rechtspraak is te belangrijk om in handen te geven van zulke rechters,die zijn partijdig en dikwijls onbekwaam
 • Frank Hageman

  6 maanden geleden
  Vrije uitingen tot daartoe,maar provocerende uitlatingen is wat anders en die brengen geweld mee
 1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.