Sarah Schlitz (Ecolo).
Volledig scherm
PREMIUM
Sarah Schlitz (Ecolo). © DR.

ONZE OPINIE. Ecolo gedraagt zich als een olifant in een porseleinkast: een prachtig cadeau voor N-VA

Met de slogan 'De goede kant op' proberen de Vlaamse groenen hun nieuwe kijk op beleid en politiek in de kijker te zetten. Maar als de Franstalige zusterpartij Ecolo, met wie Groen in het parlement het bed deelt, zo verder doet, gaat het voor hen straks de verkeerde kant op.

52 reacties

 • Vicky Impens

  2 maanden geleden
  Ik denk dat groen zo hier en daar de waarheid verdoezelen, die windmolens zijn ook niet zo natuurvriendelijk, kijk maar naar de dode fauna en flora het ligt er vol met dooie vogels. Die windmolens kunnen nooit de energie vervangen van de kerncentrales alleen zijn er veel naïeve mensen die die groene geloven. Doe eens jullie huiswerk voor jullie stemmen.
 • Wim Van Riet

  2 maanden geleden
  Slim gezien hoor van Ecolo-Groen. De kerncentrales moeten voor hen dicht in 2025. Wanneer zijn de volgende verkiezingen ? Juist : 2024.De kans is groot dat zij niet in de nieuwe regering zitten.  Als het dan verkeerd loopt met de electriciteitstoevoer of de prijzen die stijgen, kunnen zij naar hartelust bashen op de nieuwe regering.
 • Roger Vanthillo

  2 maanden geleden
  Groen staat inderdaad dicht bij Ecolo, net zoals SP-a dicht staat bij PS, daar het hun enige kans is op regeringsdeelname. Maar als puntje bij paaltje komt en Waalse belangen dienen te worden veilig gesteld zal Ecolo Groen als een baksteen laten vallen. Geen inclusie dan. Maar de hypocrisie van de CD&v/CVP voorzitter valt ook op als hij verwijst naar het regeerakkoord. Dat gold duidelijk niet in de vorige regering toen Peeters er alles aan deed om dit te dwarsbomen.
 • Joris Vanderaert

  2 maanden geleden
  10 jaar geleden werd Jean-Marie Dedecker weggehoond en verguisd als platte populist omdat hij zei dat de elektriciteitsfactuur zou verdubbelen op 10 jaar. Vandaag stellen we van dat hij volledig gelijk had. De elektriciteitsfactuur is een verdoken extra belastingbrief die een rechtstreeks kado is van Groen en de VLD tijdens de eerste paarse waanzin 20 jaar geleden. Tobback - de oude - zei "het begint met paars maar het eindigt bont en blauw". Een wijs man.
 • René Verhoeven

  2 maanden geleden
  De bevoorrading kwam in het gedrang omdat men voor 7500MW hernieuwbaar staan heeft die op dagen zoals vandaag 0 produceren! Hoe meer men er installeert, hoe groter dat probleem wordt, dagen van enorme overschotten en dagen van grote tekorten, dat is het resultaat van kiezen voor hernieuwbaar! De beschikbaarheid was 73% over de laatste 10 jaar voor nucleair tegenover 23% voor hernieuwbaar. Zonder opslag is die 23% amper nog omhoog te krijgen, gewoon weersafhankelijk, hoeveel je er ook nog bijzet!
 1. “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldirecteur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrachten’
  Gent
  277

  “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldi­rec­teur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrach­ten’

  “Ja, de scholen zijn de motor van de pandemie. Mag dat nu eindelijk gezegd worden? Hoe wij moeten werken, dat is niet veilig. Er is maar één oplossing. Sluit de scholen, nú. En haal die lesweken in in de zomervakantie.” Het lijkt een wanhoopskreet, maar directeur Gwen Moerman is boos, razend bijna. “Het gaat steeds over het belang van de kinderen, maar de leerkrachten dan? Wij zijn kanonnenvlees, en de overheid doet niks voor ónze veiligheid.”
 2. Man die maandag nog werd vrijgelaten na verhoor springt met dochtertje (6) van viaduct van Vilvoorde
  Vilvoorde

  Man die maandag nog werd vrijgela­ten na verhoor springt met dochtertje (6) van viaduct van Vilvoorde

  Een vader (35) uit Willebroek is woensdagochtend met zijn dochter van 6 jaar van het viaduct van Vilvoorde gesprongen. Dat wordt bevestigd door burgemeester Hans Bonte (sp.a). Maandag werd de man nog opgepakt voor verhoor omdat zijn ex, de mama van het slachtoffertje, vreesde dat hij hun dochtertje iets zou aandoen. Maar hij mocht nadien naar huis. “Uit het verhoor van maandag kon niets dit drama doen vermoeden”, zegt Kristof Aerts van het parket van Antwerpen. “Er is toen in eer en geweten gehandeld.”
 1. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht

 2. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen