Kersvers premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Kersvers premier Alexander De Croo. © AP

Onze opinie. Deze regering is er één van een nieuwe generatie politici, die pragmatischer en met minder dogma’s naar politiek lijkt te kijken

Na een half jaar coronacrisis en bijna vijfhonderd dagen zoeken naar een regering, zou je het woord bijna vergeten zijn: optimisme. Het is al zo lang zoek dat wie het in de mond neemt bijna meteen het verwijt van naïviteit krijgt. Uiteraard zal deze krant de regering de komende maanden bijzonder kritisch onder de loep blijven nemen. Maar laten we de ploeg bij de start vooral maar veel succes wensen. 

 1. Onze opinie. Een broodnodig succesje voor een Vlaamse regering die al hele crisis in het defensief zit
  PREMIUM

  Onze opinie. Een broodnodig succesje voor een Vlaamse regering die al hele crisis in het defensief zit

  Zo fier als een gieter. Als u een beeld nodig hebt bij die uitdrukking, dan moest u gisteren Jan Jambon zien toen hij het zorgakkoord van zijn Vlaamse regering toelichtte. Geen eenmalige premie of een cheque, maar een structurele loonsverhoging van 6%. En dat al vanaf 1 januari. Driewerf hoera! De Vlaamse regering gaf gisteren niet alleen het zorgpersoneel een duwtje in de rug, ook haar eigen personeel.
 2. Parket vordert een jaar cel met uitstel voor politieagent die Mawda doodschoot

  Parket vordert een jaar cel met uitstel voor politie­agent die Mawda doodschoot

  De ouders van Mawda (2) getuigden in de rechtbank van Bergen over het verlies van hun dochter. De mama van het meisje richtte zich tot de politieman die het schot vuurde: “U zegt dat u gevoelens heeft, als vader. Heeft u ooit gedacht aan mijn gevoelens, als moeder?” Het parket heeft een jaar cel met uitstel gevorderd voor de agent die op Mawda schoot. De vermoedelijke bestuurder van het busje en de smokkelaar riskeren zwaardere straffen.
 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Twee bezoekers extra aan de feestdis: is dit het meest evenwichtige kerstscenario?

  Twee bezoekers extra aan de feestdis: is dit het meest evenwichti­ge kerstscena­rio?

  De Vlaming is geen vragende partij om op kerstavond verregaande uitzonderingen op de geldende coronamaatregelen in te voeren. Dat blijkt uit een UGent-bevraging van 5.690 respondenten. Slechts acht procent van de Vlamingen pleiten ervoor om die avond 'carte blanche' te krijgen en zoveel familie en vrienden uit te nodigen als men wil. Indien de overheid dan toch een versoepeling overweegt, levert een kerstscenario met twee bezoekers bovenop het bestaande knuffelcontact de meeste psychologische winst op.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas