Michelle Obama.
Volledig scherm
PREMIUM
Michelle Obama. © BET / via REUTERS

ONZE OPINIE. Depressie? Gezonde tristesse? Het gebeurt bij de besten, na maanden van coronastress

Michelle Obama heeft een milde depressie. “Low-grade depression”, drukte ze dat uit in het Engels, in haar podcast. Meteen zal de halve wereld zich verwant voelen met Michelle, het elegante voorwiel van een tandem die we qua stijl en toon hard missen. Een tikje depri, dat gevoel is nu des mensen. We komen uit ons bed, uiteraard, en we halen gezwind een brood of starten fluks onze computer, maar we staan ook wel eens met een tas koffie voor het raam, bij een wereld die opeens averechts draait. Wat is er met ons leven gebeurd? Hallo, iemand?

3 reacties

 • Luc Tossens

  5 maanden geleden
  Tja wat wil je. Van Trump krijg je een depressie. Maar Michelle heeft daar een oplossing voor. Zelf opkomen als kandidaat voor het presidentschap. Depressie direct over.
 • joan vliegen

  5 maanden geleden
  Ik vind wel dat er hier een onderscheid mag gemaakt worden tussen een depressie een continu gevoel van nergens aan kunnen starten futloos altijd door psychische reacties allerlei. Dan even misnoegd te zijn dat men in een vrij leven voor onbepaalde tijd voor zichzelf en anderen de vrijheden ziet ingeperkt. Kleine nuance... Er is een groot verschil tussen iets gewoon niet kunnen en iets best nu lang best niet doen. Groot verschil.
 • Guy Buyts

  5 maanden geleden
  Zo mooi geschreven Nadine, dat je er bijna vrolijk van wordt...
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown