.
Volledig scherm
. © Photo News

ONZE OPINIE. “De zwijgzaamheid bij ziekenhuizen over hun coronadoden is niet meer van deze tijd”

Bijna 9 op de 10 ziekenhuizen in Vlaanderen en Brussel weigeren te vertellen hoeveel Covid-patiënten er onder hun hoede zijn gestorven. “Die zwijgzaamheid is niet meer van deze tijd”, vindt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Waarom zou een burger het recht niet hebben om te weten in welk ziekenhuis hij of zij relatief meer kans maakt om Covid-19 te overleven?”

27 reacties

 • Jan Van de Velde

  2 jaar geleden
  Artsen en klinieken hebben als opdracht hun patienten te verzorgen en die zijn er al te veel want het personeel zit op zijn tandvlees en er komen er alle uren bij; er is terecht geen tijd om uitleg te geven over statistieken. Er dreigen ondernemingen in faling te gaan omdat ze hun personeel niet kunnen gebruiken wegens corona. Het journaille schijnt dat niet te begrijpen.
 • Jean-marie Van Doren

  2 jaar geleden
  Dat vaccin van Janssens Pharmaceutica in ons land zal nog het beste zijn. Politiekers waar wacht ge nog op?????
 • paul volonge

  2 jaar geleden
  Alle respect voor de artsen en verplegend personeel maar zij zijn eigenlijk ook vakmensen en er zijn betere en minder fijne vakmensen zoals in ieder beroep ik weet toch graag waar de fijne stielmannen zitten en zeker als het over mijn gezondheid gaat
 • eric meers

  2 jaar geleden
  Waarom zou je dat willen weten , veronderstel dat er morgen een lijst bestaat met de top 5 van beste hospitalen in België , die zullen dadelijk overstroomd worden met patiënten en dadelijk vol liggen . Beeld u de massa hysterie eens in als 95% van de mensen krijgen te horen dat ze naar een "minderwaardig" hospitaal moeten
 • Frank D'Hondt

  2 jaar geleden
  Zoals in het oude Rome. Verdeel en heers,geef het volk brood en spelen.
 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.