.
Volledig scherm
PREMIUM
. © rv

ONZE OPINIE. De zaak De Pauw wordt een symbooldossier. Maar op welke manier?

Zelfs als de feiten straks niet strafbaar zouden blijken te zijn, maken de negen vrouwen in de zaak-Bart De Pauw duidelijk dat ze de berichten die ze ontvingen ongepast vonden. Ook wanneer dat onbedoeld zou zijn gebeurd, is er niets mis mee om je daarvoor openlijk te excuseren, zegt adjunct-hoofdredacteur Dimitri Antonissen.

3 reacties

 • Axel Italis

  2 weken geleden
  Negen vrouwen, heer Antonissen, negen, niet een of twee. Een paar actrices die toch één en ander gewoon zijn. Negen. Als dit niet ernstig behandeld wordt hebben we een serieus probleem in België. Zeer erg voor zijn partner, hier zouden mijn valiezen klaar staan en terecht!
 • DIRK VAN DESSEL

  2 weken geleden
  Uiteraard; minstens de perceptie wordt gewekt alsof feminisme "De Man an sich" wil treffen, toevallig in de persoon van BDP, wat mogelijk geworteld is in het Freudiaans concept "der Penisneid", een principe dat door conservatieven wordt gehuldigd maar door progressieven wordt weggehoond als zijnde vermeend "antifeministisch"(sic)
 • Joëlle Verstraete

  2 weken geleden
  Groot gelijk, dit is een symbool dossier en heeft weinig met Bart zelf te maken. Tegenwoordig moet alles opgefokt worden en geld opbrengen in de media. Niemand komt hier goed uit, zelf niet de 9 onschuldige schaapjes.
 1. Vicepremier Van Peteghem uit kritiek op Van Ranst en op “valse noot” in communicatie regering

  Vicepre­mier Van Peteghem uit kritiek op Van Ranst en op “valse noot” in communica­tie regering

  “Het zou beter zijn mochten de experten met één stem spreken”, zegt minister van Financiën en vicepremier voor CD&V, Vincent Van Peteghem, in De Zondag. Hij verwijst daarmee naar viroloog Marc Van Ranst die in onze krant aankondigde dat we nog zeker twee maanden moeten wachten op versoepelingen. Ook heeft Van Peteghem kritiek op de communicatie van de regering van de afgelopen week. De vicepremier vindt het verder “tijd voor een uitgewerkt exitplan”.
 2. LIVE. Eerste zorgprofessionals worden deze week gevaccineerd

  LIVE. Eerste zorgprofes­si­o­nals worden deze week gevacci­neerd

  De ene na de andere school sluit in paniek de deuren nadat er besmettingen met de Britse variant werden vastgesteld: een basisschool in Edegem gaat een week dicht na twee positieve testen en 1.400 scholieren van het Sint-Jozefsinstituut in Kontich moeten tot minstens 24 januari thuis blijven. Daarnaast is er een uitbraak met de Britse variant vastgesteld in Houthulst: al meer dan honderd mensen zijn besmet geraakt. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"
  Play

  Lauren Versnick over Jens Dendoncker: "Alsof er een briesend paard naast mij in bed ligt"

 2. Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapandemie
  Play

  Plastisch chirurgen beleven hoogdagen sinds coronapan­de­mie