MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez
Volledig scherm
PREMIUM
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez © BELGA

ONZE OPINIE. “De vraag is niet hoe hard de liberalen het zullen spelen, maar hoelang we hoge lasten op arbeid nog moeten compenseren met paradepaardjes”

Minstens 500 miljoen euro per jaar. Zoveel kost het vandaag om een zelfstandige levenslang vrij te stellen van RSZ-bijdragen op het loon van zijn eerste werknemer. Het was één van de paradepaardjes van de regering-Michel. En zoals het geval was bij de meeste paradepaardjes, werd de kost ervan schromelijk onderschat. 

2 reacties

  • Martin Maebe

    1 jaar geleden
    Een levenslange RSZ-vrijstelling is ver buiten de proporties. Ik kan erin komen dat je dit toekent bij nieuw aangeworvenen die een opleidingstraject (max. 3 tot 6 maanden) nodig hebben. Die werknemers zijn in die periode nog niet ten volle productief. De regering moet actiever hun werklozen aan het werk zetten, desnoods met werkloosheidssteun te beperken in tijd zodat 'beroepswerklozen' eindelijk aan het werk gaan. En fiscale achterpoorten voor bedrijven eens definitief sluiten! Een utopie??
  • Serge Aernoudt

    1 jaar geleden
    Dat ze eens beginnen met al die premies en subsidies voor alles en nog wat af te schaffen. Die moeten ook die iemand worden terugbetaald en dat is niet door de betere verdieners want die rapen die premies en subsidies op.