Maurits Vande Reyde (Open Vld) kaartte maanden geleden al dat de criteria voor de waarborgregeling veel te soepel waren.
Volledig scherm
PREMIUM
Maurits Vande Reyde (Open Vld) kaartte maanden geleden al dat de criteria voor de waarborgregeling veel te soepel waren. © Belga

ONZE OPINIE. De Vlaamse regering is graag de redder van iedereen die onderneemt. Maar ze mag wel wat selectiever worden met ons geld

Het lijkt soms alsof iedereen die zegt dat hij het moeilijk heeft, geld krijgt van de Vlaamse regering. Het is te zeggen: als het gaat om ondernemers, bedrijven of werkende mensen. Voor die groep steekt het niet op een miljoen. De Vlaamse regering is graag de redder in nood. En toegegeven: ze heeft tijdens de coronacrisis ook een aantal goede - zij het soms ook nogal gulle - maatregelen genomen. 

30 reacties

 • PETER PERMENTIER

  3 maanden geleden
  Er zijn veel zelfstandigen en KMO's die een week sloten of stopten met werken, in de eerste weken van covid-19 en daarna verder gingen als usual, maar bv werkenden konden genieten van werkloze steun etc..maar gepensioneerden en zorg behoevende moeten duidelijk kunnen bewijzen dat ze zonder inkomen zitten, geen geld meer op hun spaarboekje etc..een analyse van enkele maanden, dus Vlaamse regering het verschil in toekennen van toelagen en premie's is te groot, maar dat hebt ge met leken ministers
 • Andy Staelens

  3 maanden geleden
  Meneer Peter Dermaut is op zijn teentjes getrapt. Die denkt dat hij alleen de kas spekt. Zeker en vast ene met een partijkaart van de arrogantie zelf.
 • Andy Staelens

  3 maanden geleden
  Stop met alle subsidies. Geef de mensen meer netto loon. Als eerlijk werkende mens zie je toch nooit 1 euro subsidie. Het is noet aan de overheid om de redder van zogenaamde ondernemers te spelen. Zeker die dwaze Vlaamse overheid niet.
 • Danny De Graeve

  3 maanden geleden
  Als werkende heb ik niet veel subsidies gezien. Blijkbaar was het voor anderen maanden aan een stuk hoogdagen. Bedankt!
 • Ronny Ooijen

  3 maanden geleden
  Carina Goedertier, in de zaak van El Kaouakibi is er volgens De Wever helemaal niet met geld gesmeten. En dat is iemand die (zonder doktersbriefje) al vele jaren royaal door ons wordt betaald om niets te presteren als volksvertegenwoordiger. Tja, als aanwezig zijn al teveel gevraagd is. Gratis bestaat toch niet volgens N(V)-Blabla? Blijkbaar wel als het om eigen volk gaat.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.