ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

ONZE OPINIE. “De stiekeme bezoekjes en feestjes zullen niet afnemen in aantal. Tijd voor een veiliger alternatief”

De virologen zijn “hoopvol”. “Half juni komen we in een andere wereld terecht”, kopte onze krant gisteren, in een poging om samen met u de moraal hoog te houden. Maar laat ons wel wezen: zo hoopvol klinkt dat allemaal niet. Het lijkt vooral de voorbode van nieuw uitstel. Ons werd tot een week geleden nog 1 mei voorgeschoteld, niet alleen voor de heropening van de terrassen nota bene, maar ook voor de binnenruimtes. En daar staan we dan, als ploeg van 11 miljoen, verdeelder dan ooit. Klaar om al genoegen te nemen met desnoods een regenachtig terras.  

28 reacties

 • Michaël Nicolaas

  3 weken geleden
  Wanneer worden feiten en wetenschap weer eens toegelaten? De IFR werd onlangs op 0.15% bijgesteld. Het niveau van de griep. En nee, griep was nooit een griepje voor de jaarlijkse duizenden doden. Griep is trouwens verdwenen. Ra ra ra waar naartoe. Het gros van het gepeupel heeft het nog steeds niet door.
 • Marianne Van den Lemmer

  3 weken geleden
  Zogauw het zonneke schijnt zul je de mensen niet meer kunnen inhouden.
 • lars vandenberge

  3 weken geleden
  Het is niet dat als er meer vrijheid wordt gegeven de mensen zich dan plotseling beter gaan gedragen. Het tegendeel is echter waar. Je geeft een vinger en men neemt een arm. Men denkt dan dat opeens alles toegelaten is. Vertienvoudig de boetes en geef ze ook effectief. Dit is het enige wat de feestjes doen afnemen. Nu laten ze de mensen lopen na een raveparty.
 • Jan peeters

  3 weken geleden
  Ik denk dat sommigen eens in het ziekenhuis moeten komen kijken, gelukkig zijn het nu de jongere mensen die op de IC's komen, zij dachten dat zij geen gevaar liepen, dream on. Vraag maar eens aan Theo Francken hoe leuk het is om corona te hebben, hij weet het ondertussen al. Er zijn er hier die blijkbaar denken dat er niks aan de hand is. Is het in de landen rond ons beter? Totaal niet. Ik ben het ook beu, maar een beetje nadenken kan geen kwaad in plaats van onzin uit te kramen.
 • Willy Bogaert

  3 weken geleden
  Splitten van België ,weeral een bewijs .Doen dus
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”