Federaal minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS)
Volledig scherm
PREMIUM
Federaal minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) © Photo News

ONZE OPINIE. “De pensioenminister lijkt de studiemethode-Rousseau te gebruiken: te laat beginnen, voor extra stress”

De dag dat de Vergrijzingscommissie met haar vooruitzichten komt, is nooit de vrolijkste. Dat was gisteren niet anders. Integendeel, toen bleek dat de factuur op lange termijn nog duurder wordt ingeschat dan twee jaar geleden. Traditioneel lijst de bevoegde minister dan op wat hij of zij al gedaan heeft om die factuur te beheersen. In het geval van Karine Lalieux (PS) is dat voorlopig... niks. Ze heeft vooral extra geld uitgegeven. Daardoor daalt het risico op armoede bij gepensioneerden weliswaar sneller, maar het maakt de factuur ook hoger.

41 reacties

 • Willy Bogaert

  2 maanden geleden
  Wat met de maximumpensioenen van politiekers en ambtenaren ?? Hoever staat het hiermee ,eerst in eigen vingers eens snijden
 • Rik Hofman

  2 maanden geleden
  Ik stel voor dat Jan Vanneste dan 40 x 40 euro krijgt, en ik 35 x 60 euro, want ik heb per jaar een pak meer afgedragen. Eens kijken of hij dan nog zo solidair is zoals ik 35 jaar ben geweest.
 • Paul Goetghebeur

  2 maanden geleden
  Misschien de militairen nog vroeger op pensioen laten gaan Mijn buurman op 51 jaar met vervroegd pensioen aan 75 procent van zijn wedde omdat de ouderen buiten moesten. Ok ,ik draai er wel voir op en zal tot mijn 66 werken
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Begin alvast met het plafond voor alle werknemers gelijk te schakelen. Voor ambtenaren geldt dat thans niet: gemiddelde van bijna 20.000 extra pensioen per jaar, voor 500.000 ambtenaren, dat geeft 10 miljard per jaar. Dan het je nog de bejaardentehuizen, dat kost de belastingbetaler 4000€ in de maand, bovenop de 1600€ die aangerekend wordt. Waarom geen solidariteitsbijdrage voor grote pensioenen?
 • RIET HEIRMAN

  2 maanden geleden
  Ik vind dat een goed voorstel van dhr. Vanneste. Het is wraakroepend dat iemand die nauwelijks heeft gewerkt, of enkele jaren gewerkt en daarna gestempeld, quasi evenveel pensioen krijgt als wie 40 jaar of meer heeft gewerkt. Die gelijkstellingen moeten serieus worden afgebouwd. Verder is er geen enkele reden (meer) om een ambtenaar dubbel zoveel pensioen te geven als een loontrekkende. De heel hoge pensioenen moeten ook worden afgetopt. In dit land is niets meer eerlijk.
 1. Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinweigeraars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”
  Play

  Premier De Croo ongemeen scherp voor vaccinwei­ge­raars: “Keuze om mensen in gevaar te brengen kunnen we niet aanvaarden”

  “Deze epidemie is vandaag een epidemie aan het worden van de niet-gevaccineerden”, zei premier Alexander De Croo (Open Vld) na het Overlegcomité van vandaag. De Croo was heel scherp voor vaccinweigeraars. “Onze intensieve zorgen zijn een verzamelplaats aan het worden van mensen die niet gevaccineerd zijn. Dat kunnen we als samenleving niet aanvaarden. We kunnen niet aanvaarden dat er mensen zijn die de keuze maken om andere mensen in gevaar te brengen. Niemand heeft dat recht, om vrijwillig andere mensen in gevaar te brengen. Niemand zou iemand anders zoiets mogen aandoen. De vaccins zijn veilig, gratis en overal beschikbaar.”