Georges-Louis Bouchez (MR) en Paul Magnette (PS).
Volledig scherm
PREMIUM
Georges-Louis Bouchez (MR) en Paul Magnette (PS). © Belga

ONZE OPINIE. De MR van Bouchez is geen haar beter dan de PS van Magnette als het om overheidsuitgaven gaat

Het eerste openingsbod voor de begrotingsonderhandelingen is binnen nu de stroomfactuur in het rood gaat. Het uitgebreide sociale energietarief, een steunmaatregel in deze pandemie, moet worden uitgebreid tot begin 2022. Dat bepleit federaal energieminister Tinne Van der Straeten (Groen). Het kan ook een permanente regel worden. Kostprijs: 176 miljoen euro per jaar. 

41 reacties

 • Steven Van Camp

  1 maand geleden
  Alsof er geen werkende middenklasse of toekomstige generaties in Vlaanderen zijn die de factuur krijgen , zal de Vivaldi regering geld blijven uitgeven dat er niet is.
 • karel jens

  1 maand geleden
  Zoals Test-Aankoop al zei: "De stroomfactuur is de nieuwe belastingbrief." Hallo, politici, wakker worden. Er is werk aan de winkel.
 • Suttirat Rujirachaipat

  1 maand geleden
  Misschien bestaat de oplossing erin om een aantal ministers, inclusief de nodige kabinetten, aan te stellen. Ministers die dan als taak hebben een oplossing uit te werken voor al die zaken die niet werken in België. Dat is geen eenvoudige opgave. Daarom krijgen al deze ministers en hun ploegen, de nodige bijdragen, vergoedingen, toeslagen, premies. 't Zal geen oplossing brengen maar veel volk aan een inkomen helpen.
 • Gilbert De Meyer

  1 maand geleden
  ik ben voorstander van 1 regering voor gans het land, ik ben ook tegen spitsing. Maar er moet duidelijk werk gemaakt worden , dat het ganse land dezelfde voor en nadelen heeft, vroeger gingen vlamingen werken in Walonie staal en mijnen, laat het nu ook andersom gebeuren, samen ben je steeds sterker, maar dan moeten ook de partijen terug 1 worden en Belgisch, en niet zoals nu Vlaams of Waals, zou al een grote besparing opleveren, en zou de administyratie veel makkelijker maken,
 • Roger Vanthillo

  1 maand geleden
  Dat Groen/links Wallonië alles wenst te regelen met subsidies, extra kortingen ... is haar goed recht. Hun burgers kozen hiervoor. Maar ze moeten dan zo correct zijn hun eigen financiële verantwoordelijkheid hiervoor te dragen en de factuur niet naar Vlaanderen door te sturen. Die kunnen best dan hun eigen boontjes doppen.
 1. Bouchez over behoud van belastingvoordeel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzetten?”
  231

  Bouchez over behoud van belasting­voor­deel voor tweede woning: "Waar moeten mensen hun geld anders opzijzet­ten?”

  Premier Alexander De Croo heeft deze week, na ellenlange begrotingsgesprekken, zijn ‘State of the Union’ voorgesteld. De Croo zei taboes te willen doorbreken, maar raakte niet aan het belastingvoordeel voor een tweede of derde woning. Iets waar de MR van voorzitter Georges-Louis Bouchez op hamerde. “Mensen die in België investeren in een tweede of misschien zelfs derde eigendom zijn niet per se rijk”, zei de MR-voorzitter daarover bij de Zevende Dag. “Als mensen geld willen opzijzetten, waar moeten ze dat dan doen?”
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?