Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert.
Volledig scherm
PREMIUM
Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert. © Photonews

ONZE OPINIE. De geloofwaardigheid van Open Vld kreeg deuken. Lachaert zal meer moeten doen dan een populaire premier afleveren

De ene molshoop is nauwelijks de grond ingeduwd en de volgende duikt al op. Dat gevoel zal de komende maanden overheersen bij de Vivaldi-regering. Een kleine drie weken geleden loste minister Karine Lalieux (PS) haar gecontesteerde pensioenplan. Thomas Dermine kwam daarna met zijn solidariteitsfonds voor het getroffen Wallonië. Gisteren zorgde Pierre-Yves Dermagne (PS) voor beroering. 

36 reacties

 • Dick De Zeure

  1 jaar geleden
  Open VLD is nooit geloofwaardig geweest. Zij zijn er enkel om de rijken nog rijker te maken, al wat naar kapitalisme ruikt is rozengeur voor hen. De gewone burgers zijn voor hen enkel pluimvee, rijp voor de pluk. Ondanks de steeds mindere uitslagen weten ze toch altijd deel te nemen aan de macht. Ik hoop echt van harte dat Vivaldi de zwanenzang is voor deze opportunisten!
 • Daan Verheide

  1 jaar geleden
  Nog een geluk voor VLD dat de peilingen flink gemanipuleerd worden. Maar schrijf maar, het wordt rond de kiesdrempel in 2024. Zelfde geldt voor CD&V die zowel hun linkse achterban (sociaal middenveld) als hun rechtse aanhang (voorstanders van oud-kartel) veelvuldig in het gezicht spuwden om toch maar aan de macht te blijven.
 • Steven Van Camp

  1 jaar geleden
  Voor Open VLD blijkt maar 1 doel belangrijk te zijn : deelnemen aan de macht en toegang tot de geldstromen. De werkende middenklasse in Vlaanderen krijgt de factuur, maar daar blijkt geen enkele liberaal van wakker te liggen.
 • Wilfried Vanden Berg

  1 jaar geleden
  Hij zou beter stoppen met met liegen en de mensen te bedriegen , met beloftes die hij en zijn partij nooit kunnen waar maken .
 • Jean Gallet

  1 jaar geleden
  Het is 5 voor 12. Als Open VLD wil overleven moeten ze weer de rechtse koers varen zoals omschreven in het eerste manifest van Verhofstadt. Verder boeren met progressieve ex Volksunie leden wordt hun ondergang.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.