De Waalse minister-president Elio di Rupo en premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
De Waalse minister-president Elio di Rupo en premier Alexander De Croo. © Photonews

ONZE OPINIE. De federale ondersteuningscel is vooral een zandzakje tegen de zondvloed aan emoties

Drie weken geleden steeg het water tot ongekende hoogtes in Wallonië, vandaag staat het water de Walen nog steeds aan de lippen. Schrijnend zijn de getuigenissen vanuit het puin over een stokkende hulpverlening. Boos zijn de bewoners - terecht. Het stinkt in Luik. Letterlijk door de afvalberg aan verdronken huisraad, en figuurlijk. Pijnlijk is het voor onze politiek, die nog maar weinig krediet heeft. Het water staat ook onze politici aan de lippen.

10 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Waar zit B-fast team dat steeds bij buitenlandse rampen staat te springen om op reis te vertrekken.
 • Jurgen Herbert

  2 maanden geleden
  Men heeft geen cel nodig maar een capabele gouverneur(s). Bij iedere ramp die zich in het verleden had voorgedaan (toch in Vlaanderen) kwam de gouverneur in actie en coördineerde deze alles en dit in samenspraak met de brandweer, politie (stedelijk als federaal) en de civiele bescherming. Ik denk dat de 3 gouverneurs (Namen, Luik en Limburg) op vakantie zijn / waren tijdens de overstroming. Als de gouverneurs zo incapabel zijn dan moeten ze maar opstappen of nog beter schaf de provincies af.
 • Chris Hom

  2 maanden geleden
  Bij een ramp van dergelijke omvang vallen de maskers af van de "verantwoordelijke politici" en wordt de lamlendige werking van hulporganisaties duidelijk. Waar zit B-fast die steeds bij buitenlandse rampen wordt ingezet ?
 • Jos Verelst

  2 maanden geleden
  Als de Walen voor één keer iets zelf moeten oplossen is het een grote chaos, miserie en ontlopen van verantwoordelijkheid. De PS die in alle Waalse beleidsniveaus de grote viool spelen tonen duidelijk aan wat ze waard zijn : niets dus. Hopelijk herinneren de Waalse burgers dit bij de (hopelijk snel binnenkort) verkiezingen.
 • Peter Van Endert

  2 maanden geleden
  Zo snel mogelijk een nieuwe regering want dit kan gewoonweg niet meer. In deze regering draait het alleen maar om geld ze moesten beschaamd zijn
 1. Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen
  150

  Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen

  Klimaatbeweging Youth for Climate roept jongeren op om op vrijdag 22 oktober tijdens de schooluren de straat op te gaan in Gent en Louvain-la- Neuve voor de Global Climate Strike. Op die dag zullen jongeren over de hele wereld staken voor het klimaat. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het klimaatspijbelen altijd te bestempelen als een ongewettigde afwezigheid.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.