Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

ONZE OPINIE. De coronapas zal verre van iedereen
overtuigen, maar in Brussel zijn de andere opties stilaan op

“We gaan de coronapas alleen uitbreiden als de epidemiologische situatie in de hoofdstad serieus verslechtert.” Aan het woord: de Brusselse minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo). Nu dachten we dinsdagavond even dat de Brusselse regering eens daadkrachtig ging optreden, toen bekend raakte dat het Covid Safe Ticket er weldra zou uitgebreid worden naar de horeca. Niet dus, een dag later is het aarzelende slakkengangetje terug: tegen 30 september gaan ze daar in Brussel eens over beslissen. Eerst moet het ontsporen - dat we daar zelf niet aan gedacht hebben.

24 reacties

 • Willy van craen

  1 maand geleden
  "Onze opinie" geen probleem, maar wat denkt de bevolking waarbij ook de mening gevraagt word aan familie van de meer dan de 25.000 doden.
 • werner vanhoutte

  1 maand geleden
  De corona safe pas : de totale vrijheid ! Is dit correct ? Totaal niet, het is ENKEL een bewijs dat men dubbel gevaccineerd is, meer niet . Dat het u toelaat overal binnen te mogen , geeft niemand de garantie dat u niet meer besmet bent . En daar gaat de overheid magistraal in de fout ! De bewijzen zijn er ; Ondanks dubbele vaccinatie werden duizenden mensen terug besmet. Toch geen probleem, haal uw Corona safe pas boven, en zwijg over uw besmetting. Zo doen honderden het om " veilig te zijn !
 • Sofie De Smedt

  1 maand geleden
  Corona safe pas, is een foute term, alsof je zegt dat men corona vrij is, dan denken de mensen dat ze dus corona vrij zijn, begot niet. Vaccinatie pas, is toch meer op zijn plaats he, dan betekent het gewoon dat je gevaccineerd bent, maar virus kan je nog altijd doorgeven en besmet raken.
 • Sofie De Smedt

  1 maand geleden
  De zogezegd corona safe pas,, is bedoelt opdat men zou zien of je gevaccineerd bent. Dat zegt niet dat je daadwerkelijk safe bent, daar je als gevaccineerde nog even veel kans heb als niet gevaccineerde het virus door te geven of zelf besmet raken. Veel (met uitzondering zij die gedwongen werden') hebben zich enkel en alleen laten vaccineren om zogezegd hun vrijheid terug te krijgen en niet constant zich te laten testen. Die stok door je neus geduwd krijgen is idd niet fijn he
 • Nico Herbots

  1 maand geleden
  Effectiviteit van het vaccin neemt af na 6 maanden, en niemand weet hoe goed het nog werkt na een jaar. Als het dan uberhaupt nog iets afdoet. En iedereen maar trots lopen blinken met zijn coronacertificaat. Ondertussen is er nog altijd geen Europees beleid, gelden nog altijd de meest onlogische regeltjes voor iedereen, worden alle andere ziektes genegeerd want we mogen alleen nog over corona praten, met alle dramatische gevolgen van dien, en worden de mensen steeds onverdraagzamer. 't is te zot
 1. Anuna De Wever op klimaatmars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”
  Play

  Anuna De Wever op klimaat­mars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”

  Jongeren van over de hele wereld komen vandaag samen om te staken voor het klimaat. Ook in Gent roept klimaatbeweging Youth For Climate jongeren op om op straat te gaan, en dit tijdens de schooluren. “Want als politici hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan moeten wij het doen”, staat er te lezen op hun Facebookpagina. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het ‘klimaatspijbelen’ te bestempelen als een ongewettigde aanwezigheid. “De vraag is niet: spijbelen we of niet. De vraag is: nemen we onze toekomst nog serieus?”, zei boegbeeld Anuna De Wever bij HLN LIVE.
 2. Grafiek toont hoe effectief vaccinatie is om overlijdens door coronavirus te voorkomen

  Grafiek toont hoe effectief vaccinatie is om overlij­dens door coronavi­rus te voorkomen

  Vaccinatie is erg doeltreffend om te voorkomen dat je overlijdt aan Covid-19. Dat is duidelijk te zien als je de Europese cijfers van de oversterfte bekijkt. Bulgarije is het land dat op dit moment de hoogste oversterfte optekent van heel de Europese Unie. Amper 20,5 procent van de bevolking is er volledig gevaccineerd en daarmee heeft het land ook de laagste vaccinatiegraad. België - waar 74 procent volledig gevaccineerd is - ziet momenteel een ondersterfte.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 4. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.