Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

ONZE OPINIE. De coronapas zal verre van iedereen
overtuigen, maar in Brussel zijn de andere opties stilaan op

“We gaan de coronapas alleen uitbreiden als de epidemiologische situatie in de hoofdstad serieus verslechtert.” Aan het woord: de Brusselse minister van Gezondheid Alain Maron (Ecolo). Nu dachten we dinsdagavond even dat de Brusselse regering eens daadkrachtig ging optreden, toen bekend raakte dat het Covid Safe Ticket er weldra zou uitgebreid worden naar de horeca. Niet dus, een dag later is het aarzelende slakkengangetje terug: tegen 30 september gaan ze daar in Brussel eens over beslissen. Eerst moet het ontsporen - dat we daar zelf niet aan gedacht hebben.

24 reacties

 • Willy van craen

  2 maanden geleden
  "Onze opinie" geen probleem, maar wat denkt de bevolking waarbij ook de mening gevraagt word aan familie van de meer dan de 25.000 doden.
 • werner vanhoutte

  2 maanden geleden
  De corona safe pas : de totale vrijheid ! Is dit correct ? Totaal niet, het is ENKEL een bewijs dat men dubbel gevaccineerd is, meer niet . Dat het u toelaat overal binnen te mogen , geeft niemand de garantie dat u niet meer besmet bent . En daar gaat de overheid magistraal in de fout ! De bewijzen zijn er ; Ondanks dubbele vaccinatie werden duizenden mensen terug besmet. Toch geen probleem, haal uw Corona safe pas boven, en zwijg over uw besmetting. Zo doen honderden het om " veilig te zijn !
 • Sofie De Smedt

  2 maanden geleden
  Corona safe pas, is een foute term, alsof je zegt dat men corona vrij is, dan denken de mensen dat ze dus corona vrij zijn, begot niet. Vaccinatie pas, is toch meer op zijn plaats he, dan betekent het gewoon dat je gevaccineerd bent, maar virus kan je nog altijd doorgeven en besmet raken.
 • Sofie De Smedt

  2 maanden geleden
  De zogezegd corona safe pas,, is bedoelt opdat men zou zien of je gevaccineerd bent. Dat zegt niet dat je daadwerkelijk safe bent, daar je als gevaccineerde nog even veel kans heb als niet gevaccineerde het virus door te geven of zelf besmet raken. Veel (met uitzondering zij die gedwongen werden') hebben zich enkel en alleen laten vaccineren om zogezegd hun vrijheid terug te krijgen en niet constant zich te laten testen. Die stok door je neus geduwd krijgen is idd niet fijn he
 • Nico Herbots

  2 maanden geleden
  Effectiviteit van het vaccin neemt af na 6 maanden, en niemand weet hoe goed het nog werkt na een jaar. Als het dan uberhaupt nog iets afdoet. En iedereen maar trots lopen blinken met zijn coronacertificaat. Ondertussen is er nog altijd geen Europees beleid, gelden nog altijd de meest onlogische regeltjes voor iedereen, worden alle andere ziektes genegeerd want we mogen alleen nog over corona praten, met alle dramatische gevolgen van dien, en worden de mensen steeds onverdraagzamer. 't is te zot
 1. HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplichten op de werkvloer?
  83

  HET DEBAT. Is het een goed idee om het Covid Safe Ticket te verplich­ten op de werkvloer?

  Het Overlegcomité heeft eerder deze week beslist om het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) ook in Vlaanderen uit te breiden naar de horeca, fitnesscentra en kleinere evenementen. Agoria, de federatie van Belgische technologiebedrijven, wil nog een stap verder gaan en vraagt dat ook bedrijven de mogelijkheid krijgen om het CST te verplichten op de werkvloer. Wat denk jij? Moet een werkgever de mogelijkheid krijgen een coronapas te vragen aan een werknemer? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.