Belga
Volledig scherm
PREMIUM
© Belga

ONZE OPINIE. “De communicatie van De Croo over 800 miljoen euro voor Oekraïne was onverstandig”

Op een internationale donorconferentie kondigde premier Alexander De Croo (Open VLD) vorige week aan dat België 800 miljoen euro vrijmaakt voor Oekraïne. “Onverstandig gecommuniceerd”, vindt onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Want het verhaal achter dat bedrag is genuanceerder dan wat radicale partijen er nu van kunnen maken.”

175 reacties

 • Mady Vermeulen

  4 maanden geleden
  Suzy Lutsch, ​​dit verklaart waarom de peilingen ongeloofwaardig zijn: de Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, VTM Nieuws, RTL en ‘Le Soir’ werd van 15 maart 2022 tot en met 22 maart 2022 door IPSOS online afgenomen bij 2.614 Belgen van 18 jaar en ouder: 1.007 Vlamingen, 1.009 Walen en 598 Brusselaars. Er werd dus een grote meerderheid van de Franstalige minderheid bevraagd, en een serieuze minderheid van de Vlaamse meerderheid.
 • oswald billiet

  4 maanden geleden
  Eigenlijk deed hij zich voor alsof hij de eigenaar was van al dat geld, dat eenvoudig niet bestond. De premier overspeelde hier zijn hand in een partijtje blufpoker waarmee hij zich voor de toekomst wilde veilig stellen. Maar hij had zich strategisch misrekend. Iedereen zal dat dat niet kon.
 • bernard vermeulen

  4 maanden geleden
  Nog een beetje geduld er komen verkiezingen en dan kan hij weer bleien, slim om af te kijken, andere landen volgen als het in zijn portefeuille past, maar anders onbekwaam, net zoals al die anderen in vivaldie .
 • Sara Peeters

  4 maanden geleden
  Die fils a papa heeft geen voeling met de burgers noch realiteit. Verwende blauwe liberaal altijd zijn goesting en genoeg geld van papa lief gehad. Wat verwacht je van zo iemand! Wij hebben er niet voor gekozen maar niemand durft op straat komen als er dan betoogd wordt gaan alle Belgen braafjes werken. Eigen schuld kom in opstand dan alleen komt er verandering!
 • Renée Verhoeven

  4 maanden geleden
  Spreek voor uzelf Danny Buysse! We zijn niet enkel op de wereld om te werken en af te staan aan de staat, we mogen er nog beetje van profiteren ook, anders kruipen we beter direct onder de grond. En als je zoals hier elk 1.5 job voltijds doet en dan moet je daarvan 52% aan de staat geven zodat zij het kunnen verbrassen en uitdelen aan iedereen, dan is het best normaal dat mensen eens klagen en terecht!
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.