Een vaccin wordt geprepareerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vaccin wordt geprepareerd. © Photonews

ONZE OPINIE. Dat wij ons vragen stellen bij de snelheid die leidt naar het rijk der vrijheid? Het zou er nog aan mankeren

De vaccinatie-aanpak in België lijkt wel de processie van Echternach. Drie stappen vooruit, twee achteruit. De ene dag juichen we, omdat we meer vaccins uit de flacons van Pfizer kunnen vissen en daardoor kunnen 'accelereren'. De volgende dag duwt Pfizer de rem in, omdat we dankzij het efficiënte gebruik van dat kostbare goed ons bestelde deel al kregen.

28 reacties

 • Luc Dams

  1 maand geleden
  Correct opiniestuk mevrouw . Mocht hier in dit landje trouwens al enige strategie bestaan, dan wordt die steeds uitgezet door hetzelfde selecte clubje van enkele wetenschappers, dik betaalde en vast benoemde top ambtenaren en gouverneurs, en enkele onbekwame of niet verkozen politici. De bevolking, of in hun ogen beter gezegd het plebs, zal blijvend met het vermanend vingertje aangewezen worden en bestraft ! De Belgische democratie op zijn best ... triestig.
 • jaak demol

  1 maand geleden
  Het zou ook goed zijn om is de oogkleppen af te zetten en te niet alleen in de eigen achtertuin te kijken maar de ganse wereld in ogenschouw te nemen. Ik lees dag in dag uit niets anders dan kritiek terwijl wij, zonder dat we daar ook maar enige moeite moeten voor doen, in de best of all worlds leven. Je zal maar in Afrika geboren zijn waar vaccinatie "nice to have" is terwijl wij hier het bijna zien als een verworven recht. Enige dankbaarheid zou hier zeker op zijn plaats zijn.
 • gert DE BURGGRAVE

  1 maand geleden
  het rijk der vrijheid?! ik denk het niet... da zal nog wel effe duren...
 • ERWIN VERMEIR

  1 maand geleden
  Als er in het avondjournaal een politieker of expert of viroloog uitgenodigd wordt, dan wordt die persoon veel te "soft" op de rooster gelegd. Heeft al één nieuwsanker eens aan VDB gevraagd waarom men in Turkije een miljoen mensen kan vaccineren op een week. De heren kunnen altijd de studio verlaten met het gevoel dat ze rustig kunnen verder kwakkelen...
 • RIET HEIRMAN

  1 maand geleden
  Eérst laten we bestellingen over aan Europa(als land waar de vaccins geproduceerd worden zou je toch denken dat je Pfizer wat onder druk kunt zetten om zéker aan België te leveren, hun werknemers zijn toch Belgen), en daarna communiceer je elke dag iets anders. Waarom vaccineren wij niet 7/7 ? Er werken in het weekend toch ook mensen die een injectie kunnen geven ? In sommige andere bedrijven, bv. BD, waar het alle hens aan dek is werkt men ook 7/7.
 1. "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser
  Play
  Uit de Kleren

  "Oh my God, ik lig met een puber in bed!": 'Uit de Kleren' begint met een sisser

 2. Piepjonge Bart Peeters was voorbestemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscherpe messen naar mijn broer"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Piepjonge Bart Peeters was voorbe­stemd voor showbizz: "Ik gooide met vlijmscher­pe messen naar mijn broer"