Illustratiebeeld. Rechts hoofdredacteur Dimitri Antonissen.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. Rechts hoofdredacteur Dimitri Antonissen. © Reuters/Photonews

Onze opinie. Corona biedt Big Pharma de kans om te tonen dat ze haar ‘klanten’ ook echt wil genezen

Hoera voor Big Pharma! Dat we na minder dan één jaar al een werkend coronavaccin in handen hebben, en in de mogelijkheid zijn om daar in 2021 waarschijnlijk al meer dan één miljard dosissen van te verspreiden, hebben we te danken aan de innovativiteit van de multinationals uit de farma-industrie. Het is een sector die de voorbije jaren enkel die van de kernenergie moest laten voorgaan qua onpopulariteit. 

20 reacties

 • Willy Cools

  10 maanden geleden
  willy cools Waar zit Europa, log apparaat werkt niet, als ze dit niet tot een goed einde brengen,afschaffen die Vet betaalde politiekers.
 • Guy Van Becelaere

  1 jaar geleden
   Zonder de pharma zouden de meesten van ons amper 50 jaar worden daar niet aan gedacht zeker , en dat ze miljarden investeren in het ontwikkelen van medicijnen in het bedrijf of de universiteiten dat ontgaat iedereen hier !!
 • werner vanhoutte

  1 jaar geleden
  Die denkt dat de pharma industrie de zorg voor de mens op de eerste plaats stelt , is er toch ver naast. Eerst en vooral gebeurd het voorbereidend opzoekingswerk niet meer in het bedrijf, maar in de universiteiten ( cfr Astro Zeneca -Oxford Universiteit e.a.) Daarna gaat het verder tot productie kan opgestart worden . Reeds bij de bekendmaking dat er een vaccin is , start de beursgang! De universiteiten ontvangen  royalty's voor hun voorbereidende studies. De rest mag u zelf invullen... 
 • Peter De Staercke

  1 jaar geleden
  Zolang het maar een vrije keuze blijft en niet wordt verplicht. Zelfs niet op slinkse wijze door extra beperkingen op te leggen aan mensen die niet zijn gevaccineerd. 
 • Liesbeth Cuppens

  1 jaar geleden
  Hopelijk is men zeker genoeg van de werkzaamheid van het vaccin. Ik ben risicopatiënt en wanneer ik kan kiezen tussen enkele maanden langer wachten om dan met zekerheid een werkzaam vaccin te hebben, of een directe vaccinatie met -tig vragen/risico's omtrent doeltreffendheid, dan kies ik voor het eerste. Gezondheid is belangrijk en die zet men niet zomaar op het spel omdat de farma-industrie indruk wil maken met de ontwikkeling van een vaccin na slechts één jaar. Haast en spoed is zelden goed.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Tien gezinnen wachten tijdens sinterklaasweekend nog steeds op leefloon : “Leg zo’n kind maar eens uit dat de Sint pas op 7 december komt”
  Zelzate

  Tien gezinnen wachten tijdens sinter­klaas­week­end nog steeds op leefloon : “Leg zo’n kind maar eens uit dat de Sint pas op 7 december komt”

  Tien gezinnen in armoede hebben nog steeds hun leefloon voor de maand december niet ontvangen. Voor ouders die elke cent twee keer moeten omdraaien een ramp, zeker in het sinterklaasweekend. OCMW-voorzitter Dirk Goemaere (PVDA) roept verzachtende omstandigheden in. “Ons OCMW kreunt onder de coronagevallen waardoor de administratie achterloopt. We zetten alles op alles om het geld maandag op de rekeningen te krijgen.”